/vdr/data/nl/bjorn/001/00001/nieuws/header_mid/
/vdr/data/nl/bjorn/001/00001/nieuws/header_right/

Nieuwsarchief


Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar

undefinedPardoesbaby's

Afgelopen jaar zijn er vijf prachtige Pardoesbaby’s van onze lieve leidsters geboren. Hier zijn ze dan (met de klok mee):

Sieb (groene trui) (Mironne), Sil (Jorieke), Lise (Beate), Giel (Cindy) en May (Martine). Zijn het geen schatjes!

undefined

 

Sinterklaasfeesten bij Pardoes

undefined

Vrijdag en zaterdag hebben wij de eerste Sinterklaasfeesten bij Pardoes gevierd. Bij de BSO was het een gezellige boel met heel veel kinderen. Ze deden samen met pieten allerlei leuke spelletjes en er was een echte Pepernotenquiz voor de oudste kinderen.


Zaterdag was Sinterklaas op bezoek bij de groepen van de Burg. Hoogklimmerstraat en Brandlichteweg. Deugnietpiet was er dit jaar ook bij. Hij had het grote boek van Sinterklaas verstopt. Gelukkig is alles goed afgelopen....

undefined


Foto's bekijken, kijk achter de ouder login

undefinedNeem een kijkje in de wondere wereld 

van de peuter!: Themabijeenkomsten


Opvoeden! Er komt van alles bij kijken en het gaat niet allemaal vanzelf. Soms zijn bepaalde tips erg welkom om je verder op weg te helpen. De komende weken organiseert LOES samen met Pardoes drie themabijeenkomsten over de volgende onderwerpen:


woensdag 29 oktober: Peuterpubertijd; ruimte bieden en 

grenzen stellen.

woensdag 5 november: Peutergevoelens; bang, jaloers en boos.

woensdag 12 november: Peutergedrag; eten, slapen en zindelijkheid.


Tijdstip: 20.00 – 22.00 uur en de deelname is gratis

Locatie: Pardoes De Mare in Noord Deurningen


Aanmelden: deelname is gratis en aanmelden kan via administratie@kinderopvangpardoes.nl


undefinedDe Mare 5 jaar

De mare bestaat alweer 5 jaar. 

Dus ook Pardoes alweer 5 jaar in de Mare. 

undefined


Het jubileum weekend was zeer geslaagd. Met een leuke musical voor de kinderen, een gezellig zaterdagmiddag met tal van activiteiten voor jong en oud en als afgelopen een knalfeest met de The PianoHouse.

 

 Bekijk Facebook van Pardoes voor de leukste foto's.


undefined


 


HOERA HOERA HOERA!!! 

Donderdag 18 september was de dag van de leidster!

 undefined

Alle medewerkers van Pardoes in het zonnetjes gezet. 
Ze kregen van de kinderen leuke attenties, prachtige knutselwerkjes, een mooi vriendenboek, echte "keien", lekkere kanjerkoeken, prachtige bloemen, een heerlijke aardbeientaart en natuurlijk heel veel extra knuffels.

Wat zijn wij goed verwend!! Geweldig!!
Dank jullie wel lieve kinderen en ouders voor al dat leuks!
Speciale dank aan alle oudercommissies voor alle leuke ideeën. 
Het ziet er geweldig uit! 

undefinedZomervakantie 2014

    De zomervakantie zit er op. Wij hebben een geweldig vakantie          beleefd met de kinderen. Tal van uitstapjes en leuke activiteiten. 

        Het was een dolle pret. Het thema was dit jaar SHOWBIZZ. 

De SHOWBIZZ voorstelling was de afsluiter van de zomervakantie. 

De kinderen lieten leuke acts zijn en er waren foto's en filmpjes van de vakantie. De foto's van de zomervakantie zijn te vinden achter 

de ouderlogin.

 

undefined


BSO in de zomervakantie: thema SHOWBIZZ

De komende weken aan de slag met het thema SHOW-BIZZ zit er al op. Enkele hoogtepunten van de uitstapjes zijn: een dagje naar de Bioscoop in de Enschede met een rondleiding en film kijken, koken als sterren bij Fox. Een middagje rond kijken in de Grolsch Veste.

 Lekker hoog klimmen bij Avartaz.

 Maar ook gaan wij sporten, zoals voetballen, dansen, knutselen, en wij gaan een make-over dag beleven.


De hele zomervakantie mogen BSO-kinderen een leuk toneelstukje/sportief kunstje/dansje e.d. voorbereiden. Natuurlijk ondersteunen wij de kinderen hierin.

Op vrijdag 22 augustus om 18.30 uur geven wij de grote Pardoes SHOW-BIZZ voorstelling waarin de kinderen hun ingestudeerde optredens kunnen laten zien aan hun ouders en grootouders. 

Wij geven de voorstelling in de theaterzaal van het Kulturhus in Denekamp. Ook laten wij dan leuke filmpjes zien van de zomervakantie. Doe gezellig mee!

 

De komende weken zullen wij wekelijks laten zien welke BSO-avonturen wij met het kinderen beleven. Kijk op de facebooksite van Pardoes en like us.  


IMG_8853.JPG

Geweldig middag beleefd bij de Grolsch Veste van FC TwenteJaarlijkse Pardoesdag

Pardoes in Tropische sferen!!  

Alle kinderen en ouders van Pardoes zijn van harte welkom!

Kom zaterdag naar de Pardoesdag van 10.00 tot 13.00 uur bij De Mare in Noord Deurningen

banniere-aloha-hawai_210900.jpg

. 

Dit jaar is het thema Tropisch Strandfeest.

Er zijn springkussens, leuke spelletjes en natuurlijk de ballonnenclown. Je kan knutselen, leuke armbandjes en slippers maken, een rondje rijden met de tuktuk, schatzoeken of een mooi zandkasteel bouwen. De kinderen mogen verkleed komen in hun zonnige vakantie-outfit. Ook hebben we heerlijk cocktails bij de cocktailbar en fruitspiesjes. 

Het wordt een leuke en gezellige ochtend voor iedereen!!

IMG_2247.JPG


MAMA-TIJD

Kinderopvang Pardoes organiseert de komende maanden een aantal

ochtenden MAMA-TIJD.

Een leuke ochtend echt voor jezelf!

 Kom jij ook? 

Alle mama’s of bijna mama’s zijn van harte welkom?

De activiteit is deze keer: 

"TAART VERSIEREN"

logo_mama.tijd.5.png

Datum: dinsdag 3 juni 2014

Tijdstip: 9.30 tot 11.30 uur

Locaties: Pardoes, Brandlichterweg 12

Opgave via: administratie@kinderopvangpardoes.nl

Materiaalkosten: € 5,-


Tijdens de ochtend wordt een leuke activiteit aangeboden, ondertussen kunnen de mama's allerlei onderwerpen over hun kind(eren) bespreken. Uw kind mag natuurlijk mee en wordt gratis opgevangen bij pardoes, onder begeleiding van groepsleidsters.

De ochtend wordt georganiseerd door "Izzy voor jou". Marlies van "Izzy voor jou" legt uit hoe je heerlijke (kraam)taart kunt maken en hoe je op een leuke wijze cupcakes kunt versieren. Natuurlijk ga je het ook zelf proberen en proeven. kijk ook op www.izzyvoorjou.nl/taarten.

 


DSC05587-680x452.jpg       DSC05045-680x1021.jpg       DSC05826-680x452.jpg 

 


Trouwdag Ellen en Bram 

Afgelopen vrijdag is onze groepsleidster Ellen en Bram getrouwd

Dat was een groot feest voor de kinderen van Pardoes. 

Wij stonden allemaal te wachten bij de gemeentehuis, verkleed als mooie bruidjes en bruidegommen. Toen ze naar buiten kwamen, gingen ballonnen de lucht en werd er heel hard gezongen.

Bram en Ellen gefeliciteerd en heel veel geluk!


IMG_8677.JPG"Baby Shower’ bij Pardoes

Op woensdagavond 7 mei a.s. organiseren wij voor alle zwangeren en jonge moeders die net bevallen zijn een spetterende “Baby Shower”. Er worden die avond twee informatieve workshops (over Dunstan babytaal en over inbakeren van baby's) georganiseerd onder het genot van een heerlijke high tea.


poster_babyshower.2.png


Tevens zijn er diverse informatiestands met betrekking tot de zwangerschap/bevalling. Maar ook over kleding, verzorging en mooie decoraties voor de babykamer. Het is een informatieve avond gecombineerd met veel gezelligheid. 

Deelnemende organisaties en bedrijven zijn: Izzy voor jou (taart en gebak), Have to Have (sieraden, sjaals), Schoonheidsspecialiste Anoeska, Fotografie Daniëlle, Chez Nicole (kapsalon), Knus & klein (knipjes enzo), Sizz lingerie, Tuunte fashion, Naviva Kraamzorg

fysio van Langen. 

Een goede reden om naar de Baby Shower van Pardoes te komen! De avond is geheel gratis en vindt plaats bij Kinderopvang Pardoes, locatie Brandlichterweg 12, van 19.00 tot 22.00 uur. De workshop is van 20.00-21.00 uur. Natuurlijk ontvangt iedere zwangere/jonge moeder een leuk cadeau. Dat hoort bij een Baby Shower. Jij komt toch ook!


kraamtaart.2.jpg

Kijk op op Facebook van Pardoes. Wij verloten een heerlijke kraamtaart van Izzy voor jou. Like en deel de Baby Shower op Facebook en maak kans op een gratis kraamtaart. Op 5 mei zal er een winnaar worden gekozen.


Pasen

Donzen gele kuikentjes kwamen uit het ei en wij mochten ze knuffelen wat waren wij toch blij. De Paashaas heeft de gekleurde eieren overal verstopt in 

alle hoeken en gaten zoeken wij ze weer op.  Met schmink op onze neusjes en op ons hoofd de zelf geknutselde oren hadden wij veel plezier dat kon je wel horen. Daarna lekker broodjes eten met Matzes en een ei. Paaslunch is gezellig en hoort er echt bij!


pasen1.jpg


Palmpasen

Wij zingen uit volle borst “Palm Palm Pasen" en zwaaien blij met de gevulde Palmpasenstok in ons hand door het dorp. En af en toe nemen wij stiekem een klein hapje van het Paashaantje.

Hop hop hop ….. de lieve Paashaas heeft zich ergens verstopt. Als wij haar gevonden hebben komt ze naar ons toe huppelen….. 

en heeft voor ons in haar mandje wat lekkers meegenomen.

mmmm lekker.

palmpase.jpg


“Mama-tijd”

Als vervolg op de Baby Shower organiseert Pardoes dit jaar een aantal ochtenden speciaal voor de mama’s. 

Er wordt tijdens de ochtend een leuke activiteit aangeboden (bijvoorbeeld: taarten maken, sieraden knutselen, decopatchen en fotografie), waarbij de mama’s ondertussen allerlei onderwerpen over hun kind kunnen  bespreken

 

logo_mama.tijd.5.png

Uw kind mag natuurlijk mee en wordt gratis opgevangen bij Pardoes, 

onder begeleiding van een professionele leidster. 

Dus tijd voor jezelf, echte “Mama-tijd”. Binnenkort meer informatie op deze website over “Mama-tijd” 


Nieuwe folder Pardoes

Met veel TROTS presenteren wij onze nieuwe folder. Met dank aan alle kinderen en ouders die hun medewerking hebben verleend.


Pardoes_folder_voorzijde.JPG


Wilt u meer informatie en de nieuwe folder thuis ontvangen, 

stuur een mail naar administratie@kinderopvangpardoes.nl


Carnaval Pardoes 2014

De afgelopen weken hebben wij volop Carnaval gevierd op alle groepen. De kinderen waren prachtig verkleed. Hoogtepunt was natuurlijk meedoen aan de kinderoptocht met 

Prins Ties & Prinses Fleur voorop.

De foto's staan achter de ouderlogin.


IMG_8046.JPG


 


BSO Voorjaarsvakantie: Olympisch Carnaval

De voorjaarsvakantie stond in het teken van Olympisch Carnaval. Lekker sporten en alvast een beetje Carnaval vieren. De kinderen hadden leuke uitstapjes, zoals naar het zwembad, Speeltuin Morskieft, schaatsen en naar het Hulsbeek (klimbos en skeeleren). Het was een geslaagde week met natuurlijk prachtig weer.


Afbeelding_voorjaarvakantie_2014_060.jpg


Carnaval Pardoes 2014

De afgelopen weken hebben wij volop Carnaval gevierd op alle groepen. De kinderen waren prachtig verkleed. Hoogtepunt was natuurlijk meedoen aan de kinderoptocht met

Prins Ties & Prinses Fleur voorop.


IMG_8046.JPG


Prins en Prinses Carnaval Pardoes 2014

Alaaf Alaaf  

De prins en prinses Carnaval Pardoes 2014 zijn bekend. 

Prins Ties en Prinses Fleur gaan ons 

voorop in de carnavalsoptocht. 


Met Prins Ties & Prinses Fleur,

Heeft de carnaval bij Pardoes meer kleur!


site_foto.2.pdfCarnaval bij Pardoes

Vrijdag 21 februari hebben de kinderen van Pardoes bezoek gehad van de hoogheden:

Prins Gerbin, Sik Eddy, 

Prins Ruben en Prinses Elsemarie

Het was een super gezellig mini-carnavalsfeestje!


foto_facebook_3.JPG


Valentijnsdag  

Speciaal voor Valentijnsdag hebben de kinderen iets moois 

gemaakt voor hun liefste Valentijn!

Wie is jouw Valentijn……?


foto_4.JPG


Nationale voorleesontbijten

De voorleesdagen waren dit jaar vanaf woensdag 22 januari tot en met 1 februari. Het prentenboek van het jaar was KRRRRRR.......OKODIL. Het verhaal ging over de krokodil. Super spannend voor de peuters. Op alle peutergroepen zijn de voorleesontbijten gehouden met als speciale gasten: twee vrijwilligers van de dierenambulance. Dat maakte wel indruk op de kinderen. De kinderen hadden dan ook leuke vragen: Wat doe je op de dierenambulance? Welke dieren maak je weer beter? Slaap je 's nachts bij de dieren? Kan ik ook bij de dierenambulance? Ik heb ook een huisdier!  

 voorleesontbijt_048.jpg

Daarnaast was het verhaal over de krokodil ook heel indrukwekkend. Een krokodil vinden we allemaal leuk, maar ook een beetje spannend. Toen de krokodillenverzorger (een leidsters verkleed) het boekje ging voorlezen, waren de kinderen helemaal enthousiast. Dat was leuk om te zien. Krokodillen knutselen, kleuren en liedjes zingen. Het hoorde er allemaal bij. Ook lekkere broodjes eten. Het was één groot feest!

SAM_9094.1.jpgTussenstand Serious Request

Kinderopvang Pardoes doet dit jaar ook weer mee aan de actie van Serious Request. Op zondag 15 december stonden wij op de kerstmarkt in Denekamp en hebben prachtige kunstwerken verkocht voor het goede doel. Het heeft  € 1000,- opgeleverd. Wat een geweldig mooi bedrag. Ontzettend veel dank aan alle ouders die de prachtige kunstwerken hebben gekocht!


IMG_7394.JPGLeuk weetje: Dinsdag 10 dec. om 16.00 uur werd 

onze actie genoemd bij 3FM.


Serious Request: Kunstig Pardoes


Kinderopvang Pardoes doet dit jaar ook weer mee aan de actie van Serious Request. Op zondag 15 december staan wij op de kerstmarkt in Denekamp. Wij verkopen prachtige zelfgemaakt kunstwerken door de kinderen van Pardoes, zoals schilderijen, kerstknutsels, kerstkaarten en nog veel meer. Allemaal voor het goede doel.


hotelschip_slaapschip_Josefien_overnachten_3FM_Serious_Request_2014_Leeuwarden.jpg
Sinterklaasfeesten bij Pardoes

Bij Kinderopvang Pardoes zijn een aantal Sinterklaasfeesten afgelopen weekend al gevierd. Vrijdag was het grote Pardoes-Sinterklaasfeest voor de kinderen van de buitenschoolse opvang. Er waren meer dan honderd kinderen aanwezig. Dit feest werd gehouden bij de BSO-locatie in basisschool de Veldkamp. De kinderen kregen allerlei opdrachten van de pieten. Er werd gedanst en gezongen en natuurlijk mochten ze vragen stellen aan Sinterklaas. De cadeaupieten hadden dit jaar een prachtige cadeaukamer ingericht. Kinderen mochten samen met piet hun eigen cadeau uitzoeken.


foto_pardoes_bso.jpg


De oudste kinderen van de BSO deden samen met twee pieten mee aan een pietenspeurtocht. Op zoek naar letters in de etalages bij de winkeliers in het dorp en onderweg opdrachten van de zwarte pieten uitvoeren. Het was natuurlijk al een beetje donker en dat maakte het nog spannender. Ze konden zelfs een pepernotenijsje verdienen. De kinderen moesten op zoek naar de cadeaukamer en dat is gelukt. Natuurlijk mochten zij ook een leuk cadeau uitzoeken.

 

Sinterklaas ook bij de kleinsten

Op zaterdag heeft Sinterklaas alle jonge kinderen (dreumesen en peuters) bezocht van Pardoes bij de Burg. Hoogklimmerstraat en Brandlichterweg. Ook hun ouders, broertjes en zusjes waren natuurlijk aanwezig om dit groet feest mee te vieren. Dit jaar had Sinterklaas twee goochelpieten meegenomen. Ze konden pepernoten, schuimpjes en zelfs de ring van Sinterklaas weg goochelen. De kinderen mochten ook meedoen. Het lukte alle kinderen om ook een pepernoot of schuimpje te laten verdwijnen. Puk was er ook en  mocht zelfs bij Sinterklaas op schoot zitten. Natuurlijk kregen alle kinderen een leuk cadeau. 

De foto's van de feesten zijn te vinden achter de ouderlogin.

 

Sprookjesbos in de Herfstvakantie

IMG_5876.JPG


In de herfstvakantie was het BSO-thema Sprookjesbos. Wij hebben een fantastische week beleefd, vooral door het mooie herfstweer. Wij zijn veel met de kinderen in het bos geweest. Maar er is ook veel geknutseld, lekker gebakken en toneel gespeeld. 

Vooral de sprookjes naspelen vonden de kinderen geweldig. De rollen werden verdeel. Iedereen werd mooi verkleed en geschmikt. De prins heeft zelfs Assepoester gekust. Ook was er een vossenjacht in het sprookjesbos. De kinderen moesten allerlei sprookjesfiguren zoeken. Super spannend.


Kindervoorstelling Spoken in de kast

Op vrijdagmiddag 25 oktober organiseerde Pardoes en stichting De Mare een kindervoorstelling in Kulturhus de Mare. Het ging over Kolder en Kwast. het was een geslaagde middag, 100 kinderen en ouders van Pardoes waren aanwezig. Kolder en Kwast waren een beetje bang voor spoken. Maar gelukkig hebben de kinderen hen geleerd hoe ze niet meer bang hoefden te zijn voor spoken in de kast. De kinderen en ouders hebben veel gelachen. Op het eind van de voorstelling was er een leuke afsluiting met een liedje en natuurlijk mocht iedereen mee dansen. Na de voorstelling kreeg iedereen een beker ranja met een spook-lolly.


Pardoesdag: gezellig Indianenfeest

Ieder jaar organiseert Pardoes voor de ouders, de groepsleidsters en natuurlijk de kinderen een speciale Pardoesdag. Afgelopen zaterdag vond dit jaarlijkse Pardoes-feest plaats. Het was weer een gezellige dag met een grote opkomst. Onder het genot van een kop koffie, ranja met lekkernij voor de kinderen, kon het grote genieten beginnen. Ouders en groepsleidster hebben tijdens de Pardoesdag, tijd om even bij te praten en de kinderen worden natuurlijk vermaakt. De Pardoesdag vond plaats in het Kulturhus de Mare in de Noord-Deurningen, waar één van de locaties van Pardoes is gevestigd.

 pardoesdag.2.jpg

Dit jaar was  het thema: Indianfeest. Alle groepsleidsters waren verkleed als indianen en natuurlijk kwamen de kinderen ook in mooie indianenpakken. De kinderen werden mooi geschminkt en kregen een prachtige indianentooi. Ze konden een ritje maken in de huifkar allerlei indianenspelletje doen, een sporentocht en spelen in de tipi-tenten. Er waren verschillende springkussens en de kinderen konden heerlijk knutselen, zoals een totempool maken en indianenkettingen en dromenvangers. De ochtend werd afgesloten met een echte indianendans. Dat maakte het indianenfeest helemaal compleet.

De foto's van de Pardoes zijn te vinden achter de ouderlogin.


BSO-zomervakantie

Ook voor de 

Buitenschoolse opvang is er weer een leuk 

Zomer-programma samengesteld. Dit jaar is het thema: 

Vlieg met ons mee naar de Regenboog

Iedere week heeft een andere kleur, waarbij allerlei activiteiten en uitstapjes worden georganiseerd. Bijvoorbeeld: 1week is de kleur groen (als gras), dus de  natuur in. Een dagje naar de camping, een bezoekje brengen aan Museum Wonderryck en wat dacht je van tennissen. De 2e week is de kleur blauw als water. Wij

gaan dan natuurlijk zwemmen, kanoën en vissen. De 3e week is pimpelpaars (judo, speurtocht, speeltuin). Week 4 is oranje (voetballen, oranjekunst en koningsspelen). De 5e week is (liefdes)rood. Dan mogen vriendjes en vriendinnetjes mee, gaan we dansen en aardbeien plukken. De laatste week is de kleur geel en sluiten we de zomervakantie af met een Super Coole Beach Party op donderdag 15 augustus. Alle BSO kinderen van Pardoes

zijn dan welkom op de gezellig Party. Wij gaan leuke spelletjes doen met water en zand. Er is een heerlijke barbecue en natuurlijk ijsjes!


Iedere week maken de kinderen een BSO-krant en zijn de foto's te vinden achter de ouderlogin. Veel lees- en kijk plezier. 


Foto650-JSGIMQRC.jpg


Alle pedagogisch medewerkers 

gecertificeerd Puk-leidsters

De afgelopen 2 jaar zijn alle pedagogische medewerkers van Kinderopvang Pardoes geschoold om voorschoolse educatie te kunnen bieden aan alle kinderen van 0 tot 4 jaar die bij Pardoes komen voor de opvang of peuteractiviteiten. Het programma dat hiervoor wordt gebruik is Uk en Puk. Er worden dagelijks diverse activiteiten aangeboden aan de kinderen die gericht zijn op alle ontwikkelingsgebieden van de kinderen. Alle groepsleidsters hebben aan het bijscholingsprogramma's deelgenomen. Wij zijn dan ook super trots op alle groepsleidsters, dat ze het certificaat hebben gehaald.

Gefeliciteerd.

puk_foto.jpg


Lady's Night: 5 juni

Deze avond was speciaal voor 

zwangere vrouwen en jonge moeders en vindt plaats op één van de locaties van Kinderopvang Pardoes, Brandlichterweg 12 in Denekamp.

Er was een speciale relaxroom, met koffie/thee en iets lekkers en allerlei heerlijke gezonde smoothies konden worden geproefd. 

Aanstaande moeders hadden de  gelegenheid om informatie te ontvangen over de 

kinderopvang en wat de mogelijkheden zijn bij Pardoes. Daarnaast is er samenwerking gezocht met allerlei organisaties en bedrijven die speciaal voor zwangere vrouwen/ jonge moeders iets te bieden hebben, zoals: 

*Zorggroep Sint Maarten kraamzorg

*Gonnie van Langen kinderfysiotherapie

*Verloskundigenpraktijk Oldenzaal

*SIZZ Dessous, lingerie & ondermode

* DA Drogisterij

*Zwembad Dorper Esch

*Lay-out ontwerpstudio

*Spiffy Sweet kinderkleding

*Babydecoratie Kim Bunt

*Anoeska Schoonheidssalon

plaatje_zwanger.jpg

In de verschillende ruimtes bij Pardoes konden (aanstaande) moeders rondkijken en ideeën opdoen en informatie krijgen.Iedere bezoeker kreeg een leuke Goodie-bag.


Hoera: Opa en Oma komen op bezoek bij Pardoes! 

Wat is het ontzettend leuk dat je opa en oma een bezoekje brengen aan jouw kinderdagverblijf waar je iedere week bent. Dat vonden alle kinderen van Pardoes, afgelopen week. Op iedere locatie  in Denekamp, Tilligte, Lattrop en Noord-Deurningen en op alle groepen van pardoes wordt deze mogelijkheid aangeboden tijdens de

speciale opa en oma week. Veel opa’s en oma’s hebben dan ook een gezellig bezoekje gebracht aan Pardoes.

 

Samen spelen

Kinderopvang Pardoes wil opa’s en oma’s graag de gelegenheid bieden een kijkje te nemen in de groepen van hun kleinkinderen. Het is voor grootouders leuk en goed om te zien hoe er voor hun kleinkinderen wordt gezorgd en wat er allemaal gebeurd. Tijdens deze ochtenden mochten ze gezellig meedoen met de kinderen. Samen in de kring een boekje lezen, liedjes zingen, een spelletje doen of gezellig samen knutselen. Buiten spelen is natuurlijk ook er het leuk. Samen met oma in de zandbak of met opa met de bal spelen. Het was een super geslaagde week met veel blije opa’s, oma’s en kinderen. Komen opa en oma volgend jaar weer?

 IMG_6170.JPG

 

Dagje Avartarz met de BSO!

In de schoolvakanties hebben we altijd een paar top-uitjes. Donderdag 2 mei gingen er meer dan 50 BSO-kinderen mee naar Avartarz; het klimbos in Oldenzaal. Voor elke leeftijdsgroep was er een specifieke activiteit. De kinderen van 4-5 jaar hebben allerlei houtspelletjes gedaan, daarna een leuke speurtocht en lekker spelen. De kinderen vanaf 6 jaar mochten al echt klimmen in de bomen. Tuigjes aan en helmpjes op, daar gingen ze. Super stoer om zelf al zo'n parcour af te leggen. En dan waren er nog onze bikkels vanaf

9 jaar. Zij mochten zelfs op het hoge parcour (5 meter hoogte). Het was een super avontuur en een echt "gekungel in de jungle" (hét thema van deze meivakantie).

Na afloop was iedereen moe, maar voldaan en stonden er heerlijke zelfgemaakte pizza's klaar. Smullen maar.


 avartar.2.jpg

 

Bekijk de foto's achter de ouderlogin

 

Wat kost kinderopvang nu echt?

Je hoort vaak dat kinderopvang veel te duur is. 
Maar klopt dat wel? De belastingdienst betaald namelijk flink mee.
Kijk in het overzicht wat u bij een gezamenlijk toetsingsinkomen betaalt na de tegemoetkoming in de kosten.
Een netto bedrag is, wat u zelf betaald.

Klik hier voor de tarieven

 


Pasen bij Pardoes

Bij Pardoes wordt besteden wij iedere jaar aandacht uitgebreid aandacht aan Pasen. Met Palmpasen hebben wij met de peuters is er een leuk speurtochtje door de verschillende dorpen. De kinderen mochten met hun eigen palmpasenstok met broodhaantje (van de bakker gekregen) op pad en kregen onderweg lekkere dingen om in de palmpasenstok te hangen. Natuurlijk kwamen de kinderen ook nog een echte Paashaas tegen. Het waren een vrolijke en gezellige ochtenden. De rest van de week stond in het teken van Pasen. Op zoek naar eieren en leuke paasknutsels maken. Natuurlijk kregen de kinderen ook een gezellige paaslunch en hebben ze lekkere broodjes en eitjes gegeten.


IMG_9047.JPGBSO Voorjaarsvakantie Pardoes

De voorjaarsvakantie bij Pardoes met de kinderen van de BSO  was een geslaagde week. Het thema van de week van Pardoes TV. Wij hebben samen met de kinderen allerlei TV-programma uitgevoerd. Zoals Hollands next top model, Eigen huis en tuin, Whipe-out, klussen met kijkers en Taarten met Abel. Natuurlijk was er ook een speciale dag helemaal gericht Junior Master Chef. Wij waren uitgenodigd bij restaurant Fox. Eerst  

keukenschort maken, eten proeven, producten raden en natuurlijk lekker kokkerellen.   GroteFoto-8VKZGBUO.jpg
All you need is love 

Carnaval is bij Pardoes is voor de kleintjes altijd een super gezellig feest. Mooi verkleden, gezellig dansen en polonaise lopen.

Prins Bart en Sik Rob hebben een bezoek gebracht aan de peutergroepen. De kinderen waren helemaal onder de indruk. 

Pardoes had ook een eigen prins Thomas en Prinses Fiene.  Samen met heel veel kinderen van pardoes hebben ze meegedaan aan de kinderoptocht. Het thema was All you need is love. Alle kinderen  waren verkleed als een prachtig zelfgemaakt hartje. 

Na afloop waren wij helemaal blij, want Pardoes heeft de derde prijs behaald bij de categorie grote groepen. Een top prestatie. 

Alaaf Alaaf Alaaf


IMG_5473.JPG                    

Een echte agente leest voor!!  

Dit jaar deed Pardoes weer mee aan De Nationale Voorleesdagen. Voorlezen  aan kinderen is belangrijk. Bij Pardoes wordt dan ook iedere dag voorgelezen. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt de kinderen veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden de kleintjes grote lezers. Het prentenboek van dit jaar is

“Nog honderd nachtjes slapen”. Het boek gaat over een meisje Dorus die bijna jarig is. Maar het duurt nog even en daarom gaat ze alvast een feestslinger maken van vlaggetjes. De vlaggetjes knip Dorus uit alle kleding, en ook uit de jas van de politieagent. 

Dat mag natuurlijk niet!

 

IMG_5022.JPG


De ochtenden begon met een heerlijk ontbijtje. Daarna kwam er een speciale gast, namelijk een echte politieagente (Wanda) om het mooie verhaal voor te lezen. Dat maakte natuurlijk veel indruk! Na het ontbijten en het voorlezen waren er allerlei leuke activiteiten. De peuters mochten zelf vlaggetjes uit stof knippen en daarna mooi beplakken, verven of kleuren. De kinderen vonden het geweldig. Kortom zeer geslaagde ochtenden voor de peuters van Pardoes


Gezellige kerstvakantie bij Pardoes

IMG_8541.JPG


De Kerstvakantie is alweer teneinde en de kinderen van de Buitenschoolse opvang konden in de kerstvakantie weer aan allerlei leuke en gezellig activiteiten meedoen. Wat hebben we allemaal gedaan: Natuurlijk kerstbakjes maken. Dat is een heuse traditie geworden. Wie maakt de mooiste? Lekker zwemmen met z’n allen, of gymspelletjes doen in de grote gymzaal bij de Mare. Ook een middag schaatsen op de schaatsbaan was een leuke belevenis en wij hebben de vakantie afgesloten met een ochtend heerlijk spelen in een indoor-speeltuin in de buurt.

Tussendoor was er nog voldoende tijd om gezellig te knutselen, leuke films kijken en lekker bakken. Ook deze vakantie is er weer een leuke kinderkrant gemaakt voor en door de kinderen. € 2100,- opgehaald voor Serious Request

 

Afbeelding_012.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is gelukt! Vrijdagavond 21 december hebben meer dan 30 groepsleidsters van Pardoes meegeholpen om op 60 kinderen te passen bij drie verschillende locaties. De kleinsten lagen al snel in bed en de BSO-kinderen hebben genoten van een gezellig slaapparty. Het was een gezellige avond voor de kinderen en voor de groepleidsters.

Zondagavond hebben we de cheque overhandigd aan het glazen huis.

Daar werd het bijdrage hartelijk in ontvangst genomen met twee

dikke duimen omhoog van Gerard. Hartelijk dank aan iedereen die heeft meegeholpen en heeft bijgedragen aan het goede doel. Het was een geweldige ervaring!

 

DSCF1460.JPG

 

Foto's bekijken van de slaapparty, zie ouderlogin.

 

IMG_4852.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij wensen alle kinderen, ouders en medewerkers Kinderopvang Pardoes hele fijne kerstdagen en alle goeds voor 2013!!

 

 

 

Pardoes doet mee: 3FM Serious Request

3FM Serious Request 2012 vraagt dit jaar aandacht voor de allerkleinsten. Dagelijks zorgen wij voor vele baby’s en kinderen bij Pardoes. Maar in de wereld zijn er miljoenen baby’s die hulp nodig hebben om te kunnen blijven leven. Een stille ramp die wereldwijd elk jaar 5,5 miljoen slachtoffertjes maakt en het gevolg is van gebrek aan medische zorg en begeleiding.  De medewerkers van Kinderopvang Pardoes gaan de allerkleinsten in de wereld helpen.

                    Mini_offici_C3_ABle_20poster.jpg

 

Zin in een avond uit?                 

Wij bieden de ouders van Pardoes op vrijdagavond 21 december oppas aan.  Ouders mogen de kind(eren) brengen bij de verschillende locatie van pardoes. De leidsters van Pardoes passen vrijwillig op de kinderen, maken er een gezellige avond van en brengen ze lekker naar bed. Ouders mogen de kinderen ’s avonds laat ophalen, maar ook de volgende ochtend is mogelijk. Dit is de kans voor ouders om weer eens gezellig een avondje uit te gaan. Bijvoorbeeld naar het glazen huis in Enschede.

 

BSO-Slaapparty

De BSO-kinderen mogen natuurlijk ook komen. We organiseren voor de BSO-kinderen een super gaaf slaapfeest. Alle kinderen zijn welkom om er een leuke avond en nacht van te maken. Het de laatste schooldag voor de vakantie en dus voor de kinderen een goed moment om eens lekker laat naar bed te gaan en mee te doen aan een de slaapparty.  De BSO-slaapparty vindt plaats bij de Mare. Wij gaan samen met de kinderen lekker dansen, gamen of samen een leuke film kijken met chips.

 

Natuurlijk gaat het om de bijdrage voor het goede doel. Voor een avond oppassen schenken de ouders een bedrag voor Serious Request.

 


Sinterklaas bij Pardoes

Bij Pardoes is Sinterklaas al op bezoek geweest. Voor de kinderen van de buitenschoolse opvang was het grote Sinterklaasfeest georganiseerd. De oudste kinderen konden meehelpen in de chocoladeletterfabriek van Sinterklaas om chocolade-letters leuk te versieren.


foto_sint_2012.jpg


Zaterdag heeft Sinterklaas met zijn Pieten de locaties De Mare, Burg. Hoogklimmerstraat en Brandlichterweg bezocht. Ook waren natuurlijk ouders, broertjes en zusjes aanwezig om mee te vieren. De kinderen hebben Sint laten horen welke liedjes ze al goed kennen en laten zien wat ze allemaal hebben geleerd bij de pietengym. Maar er ook tijd om even een praatje te maken met de Sint of gezellig naast een leuke Piet te zitten. Dit jaar mocht pop Puk mee logeren bij Sinterklaas in het grote pietenhuis. Natuurlijk kregen alle kinderen een leuk cadeau. Het was voor Sint en Piet een lange dag met veel voldoening.  Volgende week wordt het Sinterklaasfeest nog gevierd voor de Pardoes-kinderen in Lattrop en Tilligte.

 

Herfstvakantie

De Herfstvakantie is voorbij en wat was het een heerlijk week voor de BSO kinderen. Het was prachtig weer en wij zijn heel vaak naar het bos geweest. Lekker wandelen, klimmen in bomen, een speurtocht doen, kastanjes en blaadjes zoeken en mooie foto's maken in de herfstzon.

Voor het eerst is er een speciale Kinderkrant over de herfstvakantie gemaakt voor en door de BSO kinderen van Pardoes. De krant is te vinden achter de ouderlogin. Veel leesplezier.

 

Foto-SF4IMMWI.jpg

 

 

  

Dag van de leidsters

In de week van donderdag 20 september heeft Pardoes de jaarlijkse dag van de leidsters gevierd.  De leidsters werden die dag extra in het zonnetjes gezet. Ze kregen leuke knutselwerkjes en een heerlijk stukje taart. Door de oudercommissies van de verschillende locaties is het één en ander georganiseerd.

Mede namens alle leidsters willen wij de leden van de oudercommissies en alle ouders en kinderen bedanken voor de vele leuke attenties!

Voor een impressie zijn enkele foto's op de site te vinden achter de ouderlogin.

  

    foto_leidstersdag.jpg

 

Met Pardoes de wereld rond: BSO-zomervakantie!

De zomervakantie is voorbij en de kinderen in de buitenschoolse opvang hebben de afgelopen weken een geweldige wereldreis gemaakt bij Pardoes. Iedere week stond een werelddeel centraal: Europa, Afrika, Australië, Amerika en Azië. De kinderen hebben leuke uitstapjes beleefd zoals naar de Sahara (speeltuin Uelsen), Afrikaanse dieren bekijken (in de dierentuin), naar de planeten kijken (sterrenwacht) en in de oceaan zwemmen (zwembad). De kinderen konden ook deelnemen aan verschillende workshops, zoals volksdansen, Djembé maken, yoga, judo, pizza bakken of meedoen aan een echte fotoshoot.

Vorige week is de wereldreis afgesloten met een spelletjesochtend. Alle BSO-kinderen van de Pardoes mochten meedoen. Ieder kind mocht zijn koffer meenemen voor de wereldreis. De kinderen mochten eerst langs de douane. Daar kregen ze een koffer-check. Daarna kon de wereldreis beginnen. Ze gingen alle werelddelen langs en voerden opdrachten uit, zoals in een Tuktuk rijden, oriëntaals dansen, chinees voetbal, Amerikaanse hamburgers bakken en Italiaanse ijsjes eten. Het was een leuke afsluitende ochtend met veel gezelligheid.

Afbeelding_473.jpg

 

De kinderen hebben zelf een zomerdagboek bijgehouden.

Log in bij ouders om hun avonturen van hun wereldreis te lezen.

                    wereldbol.jpg

 

Pardoesdag 2012: Een Circus-feestje

Ieder jaar organiseert Pardoes voor de ouders, de groepsleidsters en natuurlijk de kinderen een speciale Pardoesdag. Afgelopen zaterdag vond dit jaarlijkse Pardoes-feest plaats. Het was weer een gezellige dag met een grote opkomst (350 ouders en kinderen). Onder het genot van een kop koffie, ranja met lekkernij voor de kinderen, kon het grote genieten beginnen. Ouders en groepsleidster hebben tijdens de Pardoesdag tijd om even bij te praten en de kinderen worden natuurlijk vermaakt.

          Pardoesdag 2012

 

Dit jaar was het thema: Pardoes-Circus. Er was een echte goochelaar en een ballonnenclown. De kinderen konden paardje rijden of samen met hun papa meedoen aan met panna-voetbal. Er waren verschillende springkussens en kinderen konden ook hun kunstjes laten zien op de mat en trampoline. Natuurlijk werden de kinderen geschminkt als prachtige clowntjes en konden ze leuke clowntjes knutselen en schilderen.

De Pardoesdag is gehouden in het Kulturhus de Mare in de Noord-Deurningen, waar één van de locaties van Pardoes is gevestigd. Door de weeromstandigheden konden de ouders en kinderen zowel binnen in de gymzaal als buiten van de activiteiten gebruik maken.

              paardje

 

Pardoes bij de Sterrenwacht

Pardoes is door de Cosmos Sterrenwacht Lattrop uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening van de nieuwe buitenspeelruimte.

30 kinderen zijn meegegaan om te kijken wat je kunt doen bij de Sterrenwacht. De kinderen en leidsters zijn opgehaald met een grote toeringbus. Dit was aangeboden door de Sterrenwacht en natuurlijk al helemaal geweldig voor de kinderen.

Eerst hebben de kinderen een leuke film gekeken over de planeten, astronouten en rakketten. Daarna hebben ze rondgekeken en van alles uitgeprobeerd. Bij de officiele handeling mocht één van de kinderen het lint doorknippen en hebben de kinderen met luid gejuig de speeltuin in gebruik genomen. Het was een super geslaagde middag met prachtig weer.

 

       IMG_2115.JPG

 

Opa en Oma week

jip_en_janneke2.jpg

Ook dit jaar wordt er weer een opa en oma week georganiseerd en wel in de week van 29 t/m 4 juni voor de kinderen van de Brandlichterweg en 4 t/m 8 juni voor de kinderen van de Mare en Burg. Hoogklimmerstraat.

De opa’s en oma’s zijn van harte welkom

om gezellig mee te doen met de kinderen: samen een boekje lezen, liedje zingen, spelletje doen en natuurlijk lekker koffie drinken en genieten van elkaar.

De opa’s en oma’s van de Kinder-vlinder en ’t Hummelhöske zijn al rond Pasen bij hun kleinkinderen op bezoek geweest. Samen hebben ze met de kinderen een palmpasentak versierd. De kinderen hebben

in een optocht door hun dorp gelopen en de opa’s en oma’s waren de toeschouwers of liepen mee.

 

Logeerpuk

puk_met_rugtas.jpg:PSinds een paar weken gaat Puk ook nog op avontuur. Hij mag met de peuters mee logeren. Ieder kind krijgt (logeer)Puk een keer mee naar huis. Hij neemt een koffertje mee, met zijn logeerspullen: een pyjama, een knuffeltje, dekentje, tandenborstel. Ook mogen de ouders op een bijgeleverd blaadje een paar vragen beantwoorden. Waar mocht Puk slapen? Wat heeft Puk gegeten? Het blaadje komt natuurlijk in het kindboekje of de klapper. Veel plezier met het logeren met Puk!


Palmpasenoptocht bij Pardoes

Bij Pardoes wordt ieder jaar Palmpasen met de kleintjes gevierd.  Bij alle locaties in Denekamp, Noord Deurningen, Tilligte en Lattrop  zijn vorige week kleine optochtjes gehouden met de peuters. Bij de groepen van de Kindervlinder en ’t Hummelhoske hebben zelfs de opa’s en oma’s meegeholpen om de palmpasen te maken. Daarna was er een echte optocht door het dorp. Ze mochten met hun eigen palmpasenstok langs de bakker voor een broodhaantje en kregen onderweg lekkere dingen om in de palmpasenstok te hangen. Natuurlijk kwamen de kinderen ook nog een echte Paashaas tegen. Het was een vrolijk en gezellig gebeuren. 

        IMG_1903.JPG

De komende week staat in het teken van Pasen. Dan gaan de kinderen samen met de paashaas op zoek naar eieren in de Pardoestuinen Er worden leuke paasknutsels gemaakt en natuurlijk worden de eieren mooi beschilderd. Aan het einde van week gaan alle kinderen van Pardoes gezellig een paaslunch houden.

  

Theater voorstelling Bikkel en Bret

Op woensdag 29 februari biedt Pardoes in samenwerking met de werkgroep DOEBAS van de Mare een theatervoorstelling aan. Alle peuters, BSO-kinderen en ouders zijn van harte welkom.

Portret_20B_B.png

Wanneer: woensdagmiddag 29 februari, 15.00 uur (zaal open 14.30)

Waar: Kulturhus de Mare, Noord Deurningen

Kosten: voor kinderen en ouders van Pardoes is de voorstelling GRATIS

Voor wie: geschikt voor kinderen van 3 t/m 9 jaar

Verkleden: kinderen mogen verkleed komen als heks, tovenaar, enz.

Meer informatie/reserverenadministratie@kinderopvangpardoes.n

 

Voorstelling 

Bikkel en Bret willen voor al hun vrieden in sprookjesland een feest houden! Voor dit feest willen ze een taart bakken, maar ze weten niet goed hoe dit moet en er moet ook nog eens iets heel speciaals in wat ze niet kennen, namelijk een "zingzwam". Hoe loopt dit af?mama_kwijt.jpgNationale voorleesdagen 2012

Ook dit jaar doet Kinderopvang Pardoes weer mee aan de nationale voorleesdagen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier.

Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

foto_voorleesontbijt.JPG

In het kader van De Nationale Voorleesdagen organiseren wij vanaf woensdag 18 januari tot en met 27 januari een voorleesontbijten op alle locaties van Pardoes voor alle voor de peuters

Om 9.00 uur begint met het voorleesontbijt. Daarna komt er dan een speciale gast (een klein uiltje en misschien komt de boswachter ook mee) om een mooie verhaal voor te lezen! 

Dit jaar is het prentenboek van het jaar `Mama kwijt`. Het gaat over een uiltje dat zijn mama kwijt raakt en natuurlijk gaat zoeken.

Na het ontbijten en voorlezen zijn er allerlei activiteiten: een speurtocht, knutselen en kleuren.


Sinterklaas voor de allerkleinsten bij Pardoes

Als de Sint weer in het land is, dan komen alle kinderen en leidsters bij kinderopvang Pardoes helemaal in de Sinterklaasstemming. Sinterklaas wordt uitgebreid gevierd bij Pardoes. Afgelopen zaterdag hebben Sint en Piet de locaties van Pardoes bezocht . De dreumesen en peuters van de groepen de Mare, Brandlichterweg en Burg. Hoogklimmerstraat waren er helemaal klaar voor. De ouders, broertjes en zusjes waren natuurlijk ook aanwezig om mee te vieren.

De kinderen hebben Sint laten zien welke liedjes ze al goed kennen en wat ze allemaal hebben geleerd bij de pietengym. Maar er is vooral tijd om even een praatje maken met de Sint of gezellig naast Piet te zitten.

Sinterklaas

De kinderen vonden het leuk. De één was erg enthousiast en bleef vlak voor sint staan om voluit te kletsen. De ander vond het wat spannender, maar durfde toch een cadeautje op te halen. Alle kinderen kregen natuurlijk een leuk cadeau. Het was voor Sint en Piet een lange dag met veel voldoening. Deze week wordt het Sinterklaasfeest nog gevierd voor de Pardoes-kinderen in Lattrop en Tilligte. Ook daar zullen Sint en Piet ook een bezoekje brengen.

 

Super gezellig BSO Sinterklaasfeest bij Pardoes

De kinderen van de buitenschoolse opvang Bij Pardoes hebben hun

Sinterklaasfeest al gevierd.

Alle BSO-kinderen van alle locaties zijn afgelopen vrijdag uitgenodigd om gezellig het Sinterklaasfeest te vieren.  Er waren meer dan honderd kinderen van de buitenschoolse opvang aanwezig. Dit feest werd dit  jaar wederom gevierd in basisschool de Veldkamp. Kinderopvang Pardoes heeft daar twee BSO-ruimtes in gebruik.

Alle kinderen waren aan het wachten toen er werd gebeld door piet. En ja hoor, de pieten waren de weg weer kwijt . Er was dit jaar een WWPIO, een WegWijsPietInOpleiding. Met een politieauto zijn sinterklaas en zijn pieten opgehaald om toch nog op tijd bij de kinderen te kunnen zijn.

De kinderen lieten zien wat ze zoal doen bij Pardoes. O.a. basketballen, dansen en knutselen.

Natuurlijk deden de pieten fanatiek mee met het dansen.  Momenteel is er een wedstrijd: “Wie heeft het beste idee van Pardoes”. De kinderen mogen iets gaan uitvinden. Het beste idee wint. Sinterklaas heeft het allemaal goed bekeken. Hij vond de uitvindingen prachtig. 

Op het  eind mochten de kinderen samen met de WWPIO op zoek naar de cadeaus. Door de pijlen te volgen in school kwamen ze uit bij een kamertje vol met cadeaus. Iedereen mocht zelf iets uitzoeken. Sint en Piet hebben hun eerste bezoek bij Pardoes afgerond.  Deze week gaan ze op bezoek bij alle dreumesen en peuters van Pardoes.

 

Sinterklaas

 

Ouderavond 1 november 2011

Op dinsdag 1 november wordt de jaarlijkse ouderavond georganiseerd. Het thema van de avond is een lezing Triple P: de kracht van positief opvoeden.De gastspreker is een verpleegkundige van de GGD Regio Twente. De avond is bedoeld voor alle ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar die informatie willen over opvoeden van kinderen. Positief opvoeden is een effectieve manier van opvoeden waarbij een positieve benaderdin van kinderen voorop staat. Positief opvoeden kan helpen om de stress van het opvoeden te verminderen en zorg ervoor dat ouders meer plezier beleven aan de dagelijkse omgang met hun kinderen. Tijdens de avond worden een aantal suggesties gegeven hoe ouders positief opvoeden in de praktijk kunnen brengen.

Alle ouders zijn van harte welkom op de ouderavond.

aanmelden kan via administratie@kinderopvangpardoes.nl 

 

Feest op de Pardoesdag!

Pardoesdag 2011

Ieder jaar organiseert Pardoes voor alle ouders, kinderen en groepsleidsters van alle locaties van Pardoes een gezellige Pardoesdag. Dit jaar was het een speciaal feestje. Pardoes bestaat alweer 5 jaar en dat is afgelopen zaterdag gevierd.

Voor de kinderen van jong en oud waren leuke activiteiten georganiseerd, zoals een springkussen met toren om snel naar boven te klauteren, een ballonnenclown die de mooiste creaties kon maken en natuurlijk werden de kinderen prachtig geschminkt.

 

Ze konden ook allerlei spelletjes doen en knutselen, zoals feestmutsen maken, armbandjes vlechten en schilderen op grote vellen. Voor de kleinsten onder ons was er een peuterhoek waar ze zich volop in konden vermaken en ze mochten op zoek naar allerlei sprookjesfiguren in het bos. Een ritje door het bos met een paard en wagen was voor de kinderen het hoogtepunt van de Pardoesdag.

Onder het genot van een kop koffie, ranja met lekkernij voor de kinderen, kon het grote genieten beginnen. Het jaarlijkse Pardoesfeest wordt georganiseerd zodat ouders eens rustig de tijd hebben om met groepsleidsters en met elkaar bij te praten. Het was dan ook een gezellig feest met een grote opkomst. De prachtige zonnige herfstdag maakte het helemaal compleet. Op naar het volgende Pardoesfeest.

 

Dag van de Leidsters

Afbeelding_386.jpg

Afgelopen donderdag 15 september heeft Pardoes de jaarlijks dag van de leidsters gevierd. De leidsters werden die dag extra in het zonnetjes gezet. Ze kregen leuke knutselwerkjes, lekker taart en namens de ouderscommissies een BLIK van Waardering (snoepblik). Aan alle ouders erg veel dank voor de leuke attenties!

 

Camping bij Pardoes

Na vele regenbuien werd het eind

IMG_9529.JPG

elijk moi weer in Dinkelland en was de Pardoes-camping perfect gepland. Op vrijdag 2 september waren alle kinderen van de BSO van Pardoes uitgenodigd om een dagje te kamperen bij het bos. Alle kinderen hadden hun eigen tentje of zwembadje meegenomen. Natuurlijk was er een echte receptie om in te checken, waarna de kinderen een plekje konden zoeken in de zon. De tentjes werden opgezet en het programma kon beginnen. Samen leuke camping-spelletjes doen, zoals jeu de boule en batmintonnen. De mini-disco was enorm favoriet en de stoere jongens en sterke meiden hebben een reuze boomhut in het bos gebouwd. Er was ook een heuse Pardoes-Snackbar, waar de kinderen lekkere dingen konden bestellen, smullen! Kortom, een super geslaagde dag, waar wij met z'n allen (groot en klein) heel veel plezier aan hebben beleefd.

 

 

Op avontuur in de Natuur

Tijdens de zomervakantie staat de BSO in het teken van 

tent.gif

Op avontuur in de natuur. Dat betekent dat wij weer een super programma met tal van activiteiten hebben samengesteld gericht op natuur, maar ook met survival, sport, dans, cultuur, creatief zijn, koken en camping-life.

 

Bij een vakantie-programma horen ook allerlei uitstapjes. De kinderen gaan bijvoorbeeld naar een klimbos, sterrenwacht,  Natura Docet (praticumles), zorgboerderij, Lutterzand, vissen vangen, fruit plukken, enz.

 

 

Opa en Oma week Pardoes

Ook dit jaar is weer de opa en oma week georganiseerd en wel in de week van 20-24 juni. Iedere ochtend zijn de opa’s en oma’s wel

jip_en_janneke2.jpg

kom. Het was een erg gezellig week. Het is voor de opa’s en oma’s leuk en goed om te zien hoe voor hun kleinkinderen wordt gezorgd en wat er allemaal gebeurd in het kinderdagverblijf.

Tijdens de ochtend mogen ze gezellig meedoen met de kinderen: samen een boekje lezen, liedje zingen, spelletje doen en natuurlijk lekker koffie drinken en genieten van elkaar.

 

Naschoolse activiteiten: nieuwe samenwerking in kader van brede school

In Denekamp heeft een samenwerking met de Veldkampschool geresulteerd in een naschools programma voor de kinderen van pardoes en de veldkampschool. Momenteel wordt onder andere een workshop mozaiken aangeboden en buitenbalspellen (zoals softbal, trefbal, voetbal).  Naschoolse activiteiten worden dit voorjaar ook aangeboden aan de kinderen in Lattrop en Noord Deurningen in een samenwerking tussen Pardoes en de scholen.

Kinderen kunnen mee doen aan streetdance, scouting, timmerclub, skeelerles, enz.streetdance.png

Veel kinderen en ouders hebben enthousiast gereageerd. Wil je ook meedoen, meld je aan via 0541-350540 of mailen naar administratie@ kinderopvangpardoes.nl

Veel plezier!

 

Opening MFA Lattrop

Op vrijdag 27 mei zal de officiele opening plaatsvinden van de multifuntionele accomodatie in Lattrop.  Pardoes heeft is eind januari verhuisd naar de nieuwe locatie in de MFA. Het is een mooie ruimte locatie geworden waar peuter-groepen en buitenschoolse opvang wordt aangeboden.

Op zaterdag 28 mei is er ´s middags een open huis voor iedereen die een kijkje wil nemen. Er worden leuke activitieten georganiseerd voor de kinderen, zoals springkussen, ballonnenclown, schminken. Er worden ook workshops georganiseerd in het kader van naschoolse activiteiten, zoals timmer, techniek, sieraden maken en streetdance.

 

Minister Marja van Bijsterveldt op bezoek bij de Mare

Dinsdagochtend 2 maart heeft M

Afbeelding.jpg

inister Marja van Bijsterveldt (minister van onderwijs, cultuur en wetenschap) een bezoek gebracht aan de Mare om te praten over de leefbaarheid in de kleine kernen. 

 

Zij heeft met haar CDA-achterban een rondleiding gemaakt door het gebouw en de groepen van Pardoes. De kinderen van de Pardoes-de Mare deden het super. Zij keken allemaal erg lief en waren heel rustig. De minister heeft ook een onderdeel van de peutergym gezien. Na de rondleiding was er een ronde tafelgesprek met het bestuur van de Mare, de Kernraad, School en Pardoes om te praten over hoe voorzieningen als de Mare in kleine kernen kunnen worden opgezet en worden behouden. Het was een leuke ochtend met postieve reacties over de opzet van de Mare.

 

 

Ridders en Prinsessen in de meivakantie 

De meivakantie zit er weer op . Voor de kinderen van de buitenschoolse opvang van Kinderopvang Pardoes stond deze vakantie helemaal in het teken van Ridders en Prinsessen. Het hoogtepunt was een dagje uit naar een echt Kasteel in Bad Bentheim. De kinderen konden ontdekken hoe het was in de riddertijd en hoe de ridders en jonkvrouwen leefden. Natuurlijk was het omhoog klimmen in de toren een leuke geweldige belevenis eveneens het lekker buiten spelen in de kasteeltuin.

foto.2_ridders.jpg

Op de andere dagen in de vakantie waren ook leuke activiteiten gepland. Tijdens het riddertoernooi in de gymzaal van de Mare werd gestreden om een echt ridderdiploma. Daarnaast is er altijd tijd voor knutselen: echte houten zwaarden maken, prachtige kettingen maken, een stokpaardje maken of een feeënstokje. De kinderen en leidsters van Pardoes kijken terug op een gezellige meivakantie. Op naar de volgende vakantieperiode.

Palmpasen 2011 bij Pardoes

Palmpasenoptocht bij Pardoes

Een heuse optocht met je eigen palmpasen voor de kinderen van Pardoes. Op alle locaties in Denekamp, Noord Deurningen, Tilligte en Lattrop zijn vorige week kleine optochtjes gehouden met de oudste peuters. Ze mochten met hun eigen palmpasenstok langs de bakker voor een broodje en langs de

groenteboer voor een mandarijntje. Natuurlijk waren de palmpasens leuk versierd.

Afbeelding_084.jpg

Onderweg kwamen ze ook nog een echte Paashaas tegen, die voor de peuters iets lekkers had meegenomen. Het was een vrolijk en gezellig gebeuren, vooral het mooie weer hielp een handje mee.

De komende week staat in het teken van Pasen. Dan gaan de kinderen samen met de paashaas op zoek naar de eieren in de tuin, er worden leuke paasknutsels gemaakt en natuurlijk gaan worden eieren beschilderd. Aan het einde van week is er op iedere groep een gezellige paaslunch

 

Peutergroep Hummelshöske en buitenschoolse naar nieuwbouw 

lattrop2.jpg    lattrop1.jpg

 

Eindelijk is het zover! De peutergroep van het Hummelhöske en de Buitenschoolse opvang in Lattrop gaan verhuizen naar een prachtig nieuwe multifunctionele ruimte. De kinderen van het Hummelhöske hebben hun trekkers en fietsjes verzameld, spullen ingepakt en in een mooie optocht naar de nieuwe locatie gefietst. De kinderen hadden samen met de pedagogisch medewerkers heuse verhuispakken geknutseld om ook een beetje droog te blijven. Bij de nieuwe locatie stond wethouder Annet Zwiep klaar om de kinderen te ontvangen. De kinderen waren blij met de nieuwe groep en natuurlijk is het dan feest en kregen ze allemaal een lekker taartje. De kinderen van de buitenschoolse opvang in Lattrop hebben geholpen om alle spullen in te richten en de groep  gezellig te maken.

 

 Afbeelding_262.jpg

Het Hummelhöske is opgericht in 1988 door vrijwilligers Hennie Hofste en Eline Hofste uit Lattrop. In 2009 heeft Kinderopvang Pardoes het Hummelhöske overgenomen en daarbij een buitenschoolse opvang gestart. Het Hummelhöske heeft jarenlang gebruik gemaakt van een knusse kleine ruimte verbonden aan de gymzaal. Vooral de buitenruimte was fantastisch gelegen in de ruime natuur. Toch was een nieuwbouw noodzakelijk. De gymzaal (het oude schooltje van Lattrop) heeft zijn beste tijd gehad om te fungeren als een locatie kinderopvang / buitenschoolse opvang. Tijd voor een nieuwe ruimte. Deze is gevonden in de multifunctionele ruimte midden in Lattrop, naast de basisschool ‘t Kämpke.

Een aantal ochtenden wordt de ruimte gebruikt door de peutergroepen. Tijdens de  middaguren de buitenschoolse opvang. Daarnaast bestaat de mogelijk om de ruimte voor verschillende doeleinden en activiteiten te gebruiken.

 

BSO in de voorjaarsvakantie

Het thema in de voorjaarsvakantie was de GIGA Dieren Bende. De hele week stond in het teken van de dieren. Prachtige dieren-knutsels maken, dierenkoekjes bakken,  maar vooral op bezoek naar de dierentuin en de varkensboerderij waren de hoogtepunten. lekker uitleven met het spel "aap in de kooi" in de gymzaal bij de Mare was ook super.

huisdieren.gif

De kinderen zijn ook al bezig geweest met het bouwen en versieren van kleine wagentjes voor kinderoptocht van rosenmontag, waar het natuurlijk ook over de GIGA Dieren Bende gaat!

Op naar de volgende schoolvakantie.

 

Palmpasen optocht met de kinderen van pluk en floddertje

pasen11.JPG

Het is bijna pasen en dus tijd voor een palm pasen optocht. Vanuit beide locaties vertrokken de kinderen naar bakkerij de Winter op daar een haantje te halen. Vervolgens even uitrusten bij Pardoes aan de burg. Hoogklimmerstraat om de weg te vervolgen naar rob's vers shop voor een mandarijn. En daarna weer terug, al zingend van palm palm pasen. Het was een zeer geslaagde ochtend voor de kinderen van onze peuterspeelzaalactiviteiten.

pasen1

 

Sinterklaas bezoek 't Hummelhoske en de Kindervlinder.

Donderdag 3 december en vrijdag 4 december komt Sinterklaas op de Kindervlinder en het Hummelhoske in Lattrop en Tilligte. Ook dit jaar zullen de kinderen hun liedjes en dansjes aan de Sint laten zien. En zwarte Piet zal ook zeker cadeautjes mee hebben genomen. Ook de ouders van de kinderen mogen naderhand even met hun kinderen genieten van deze Sinterklaasochtend.

 

Dikkertje Dap zwaait uit....

Op woensdag 1 juli mogen de kinderen van dikkertje Dap voor de laatste keer naar 'oude' locatie. Jarenlang hebben de peuters van Noord-Deurningen, maar ook uit Denekamp naar de peuterspeelzaal bij het klooster mogen gaan. Vele kinderen hebben elkaar hier mogen ontmoeten in de mooie grote ruimte met een mooie buiten speelplaats. En dan nu is de Mare klaar en gaan we verhuizen. Voor de peuters zal dit een feestelijke ochtend zijn met allerlei leuke activiteiten. Ook zwaaien we de vrijwilligers uit. Al weken zijn we, samen met de kinderen, aan het opruimen en inpakken. Woensdag zullen we dan ook onze aanhangwagen in gaan pakken en deze uitzwaaien naar de Mare. Waar we vanaf 3 augustus de peuterspeelzaalactiviteiten krijgen. Dezelfde ochtend zijn ook de ouders uitgenodigd om samen met ons afscheid te nemen. Het wordt zeker een leuke ochtend.

 

dinkellandvisie_dikkertjedap1.jpg

 

      -------------------------------------------------------------

 

Bibliotheek Denekamp organiseert voorleesontbijt voor de kinderen van het Hummelhöske

Vrijdag 31 januari waren opnieuw kinderen van Kinderopvang Pardoes uitgenodigd voor een voorleesontbijt bij de bibliotheek in Denekamp. Dit keer waren de kinderen van peuterspeelzaal het Hummelhöske uit Lattrop aan de beurt.

De voorleesontbijten worden georganiseerd in het kader van de nationale voorleesdagen. Samen met de kinderen werd er voorgelezen uit het prentenboek ‘Anton kan toveren’. Daarna werden de kinderen door de medewerkers van de bibliotheek getrakteerd op een heerlijk broodje en drinken en nog meer lekkere dingen. Een leuke ochtend voor de kinderen en de ouders die mee waren gekomen.

Ook binnen de andere peuterspeelzalen van Pardoes is er volop aandacht besteedt aan de voorleesdagen. Bij de Kindervlinder in Tilligte en Dikkertje Dap in Noord Deurningen werden ouders en kinderen uitgenodigd voor het voorleesontbijt.

Binnen alle locaties wordt er teruggekeken op een zeer geslaagde week. Waarin we met de kinderen heerlijk hebben ontbeten, maar vooral lekker hebben gelezen. En iedereen kent nu Anton, ‘het kleine jongentje die denkt dat hij kan toveren

 Fiet wil rennen

untitled.bmp    imagesCA7HLCAB.jpg

 

Vanaf 19 januari organiseren we weer de Nationale Voorleesdagen bij Pardoes. De nationale voorleesdagen zijn bestemd voor kinderen die nog niet kunnen lezen. Bij Pardoes organiseren we allerlei activiteiten voor onze peuters. Alle kinderen worden uitgenodigd voor een voorleesontbijt, waarin er wordt voorgelezen uit het prentenboek van het jaar 2011 'Fiet wil rennen'

Afbeelding_021.jpg

Vervolgens zullen we leuke bewegingsactiviteiten gaan doen met de kinderen helemaal in het teken van Fiet die graag wil rennen en bewegen, maar last heeft van de wind. We zullen met de kinderen een bezoek brengen aan de bibliotheek, de brandweer zal de kinderen komen voorlezen. Alle kinderen krijgen een uitnodiging voor het voorleesontbijt. Laat ons weten of je meedoet.Afbeelding_013.jpg

 

 

Extra BSO activiteiten Krullevaar en Petteflet

We hebben ons eerste gedeelte BSO activiteiten op de Krullevaar afgesloten. Over een periode van zo'n 8 weken, mochten de kinderen van de BSO Krullevaar en de kinderen van de Veldkamp meedoen aan oa. streetdance, volleybal en tekenen en schilderkunst. We kijken terug op zeer geslaagde acticiteiten. De kinderen hebben met veel enthousiasme meegedaan. In de maand december stond het thema kerst centraal.

 Vanaf januari is er weer een nieuw blok aan activiteiten. Bij de Krullevaar wordt zumba, timmer en techniek, spelen met de bal en een vervolg op teken en schilderles gegeven.

 Ook worden op maandag, dinsdag en donderdag extra activiteiten aangeboden aan de kinderen van de Petteflet, waaronder streetdance, diverse balspelen, timmer en techniek.

Met veel enthousiasme wordt er gebruik van gemaakt.

 

Kerstvakantie bij Pardoes

P1050643.JPG

Bij Pardoes is het kerstvakantie deze weken. De baby's en peuters doen het lekker rustig aan. Genieten van de kerstliedjes en de kerstsfeer in de groepen. Sommige kinderen hoeven niet naar Pardoes omdat papa en mama ook deze week vrij zijn. De kinderen die er wel zijn doen met ons met met de kerstlunch, de kerstknutsels en genieten van de aandacht van de leidsters. Voor de BSO kinderen is er dagelijks een programma; kerstbakjes maken bij Oosterik, jongens en meidenmiddag, kerstlunch, schaatsen in Nordhorn, nieuwjaarskoeken bakken. Dus wederom een programma waar ieder aan mee kan doen. Wij wensen alle ouders, kinderen, bezoekers van deze site en medewerkers van Pardoes hele fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2011.

 

Sinterklaas bezoekt Pardoes

De afgelopen week heeft Sinterklaas weer alle locaties van Pardoes bezocht. Op zaterdagmorgen waren alle kinderen, hun ouders, broertjes en zusjes uitgenodigd voor het Sintfeest bij Pardoes.

DSCF3248.JPG

Sinterklaas was wederom goed op de hoogte van alle kinderen en wat er zoal wordt gedaan op de groepen. De zwarten pieten mochten dansen op de muziek, spelen op een echte basgitaar, pietengym laten zien en fietsen zonder zijwieltjes. Sinterklaas leerde de liedjes die wij  zingen bij Pardoes en mocht bewonderen hoe de BSO kinderen hebben leren tekenen en schilderen en aan het streetdancen waren. Hij was erg onder de indruk. Uiteindeljik mocht natuurlijk een cadeautje niet ontbreken op dit Sint feest. We kijken terug op gezellige Sint feesten en Sint heeft beloofd dat hij volgend jaar weer langs zal komen met z'n Pieten.

DSCF3750.JPG

----------------------------

Open huis De Krullevaar

krullevaar.jpg

Op vrijdag 22 oktober van 15.00 tot 17.00 uur organiseren basisschool De Veldkamp en Kinderopvang Pardoes een open huis in de Krullevaar. De Krullevaar is de nieuwe groepsruimte van de Buiten-schoolse opvang in de Veldkamp.

Kom een kijkje nemen!!

Iedereen is van harte welkom. Er zijn verschillende workshops en activiteiten waar kinderen aan deel kunnen nemen, zoals schilderen, timmeren, sierarden maken, technisch lego, streetdance, volleybal.

Tot ziens bij de Krullevaar!

 --------------------------

Cindy trouwt met Gerben

Op vrijdag 1 oktober is onze Cindy, assistent leidinggevende van locatie de Mare getrouwd met haar Gerben. Met 40 kinderen, ouders en medewerkers hebben we 's middags met Cindy en Gerben het feest gevierd. We moesten even wachten maar daar kwam onze bruid met haar man aan.

DSCF2724.JPG

De kinderen hielden boogjes vast en ze mochten bellen blazen. Cindy en Gerben zagen er prachtig uit. Een knallend feestje mocht daarna niet ontbreken. Eerst hebben we de cadeaus overhandigd en daarna hebben we heerlijk patat gegeten. Waarna we moe maar voldaan weer terug keerden naar Noord Deurningen.

Wij wensen Cindy en Gerben heel veel geluk.

--------------------------

Het buitenleven  in de Herfstvakantie

Voor de komende herfstvakantie is het thema voor de buiten-schoolse opvang "Het buitenleven".

herfst.png

We hebben iedere dag leuke actviteiten gepland, zoals een regenlaarsentocht, lunchen in een tipi tent, herfsttuintjes knutselen, filmmiddag, lekker koken en natuurlijk een dagje herfst spellen parcours in de gymzaal.

We hebben er veel zin. Doe gezellig mee met "het echte buitenleven...."

 -------------------------------------------

Dag van de leidsters

we maken er een feestje van......

Donderdag 16 september is het weer de dag van de leidsters. Samen met de kinderen maken we hier een mooi feestje van. Samen met de oudercommissies hebben we allerlei activiteiten georganiseerd op de groepen. Alle kinderen komen de hele week de leidsters verrassen met een vlaggetje.

DSCF2532.JPG

Ze mogen de leidsters gaan schminken en prachtig versieren. Er worden cakejes gebakken, versierd en natuurlijk lekker opgegeten.

Al deze festiviteiten doen we omdat we allemaal stil willen staan met het geweldige werk wat de leidsters elke dag weer doen voor onze Pardoes kinderen.

Jullie zijn geweldig en we hopen dat jullie nog heel lang de Pardoes kinderen mogen verzorgen, verwennen, knuffelen en vooral heel veel spelen

.

---------------------------

 

Dierenfestijn

DSCF2475.JPG

Zaterdag 4 september heeft weer de jaarlijkse Pardoesdag plaatsgevonden bij Landgoed Nieuwhuis. Ouders, kinderen, broertjes en zusjes waren uitgenodigd om samen het grote dierenfestijn te vieren. Het was prachtig weer deze dag. Voor groot en klein waren er verschillende activiteiten. Klimmen als een aap in de klimtoren, in het bos op zoek naar de loslopende dieren, een ritje maken met de huifkar of pony rijden. Voor elke kind was wel wat te doen. De kinderen konden geschminkt worden en voor de allerkleinsten was er een peuterhoekje of konden ze kijken naar de dieren hoek met hangbuikzwijntjes en konijnen.

DSCF2517.JPG

We vinden het ontzettend fijn dat er weer zoveel ouders en kinderen op onze jaarlijkse feestdag zijn gekomen

-----------------------------

Afsluiting BSO met bikkel en bret

Vrijdag 20 augustus houden we onze afsluiting voor de vakantie. Dit keer helemaal in het teken van Villa Kunst. Ouders en kinderen kunnen hun eigen kunstwerken bewonderen.

bikkel_en_bret_small.jpg

Als speciale gast hebben we Bikkel en Bret uitgenodigd, zij zullen ons die middag leiden door de wereld van de kunst.

Kinderen van de BSO geeft je op voor deze middag, het beloofd een leuke middag te worden.

Dus noteer in je agenda vrijdag 20 augustus 's middags om 13.45 uur op onze locatie de Mare.

Wij wensen iedereen een fijne vakantie.

---------------------

Vakantie en villa kunst

Voor onze BSO kinderen is de vakantie begonnen. Deze zomervakantie heten we onze BSO kinderen van harte welkom op de BSO met als thema Villa Kunst.

IMG_0106.JPGIMG_0383.JPG

Een ontzettend leuk thema waarin we aan de slag gaan met een echte kunstenares, we gaan op bezoek naar ons kunststadje Ootmarsum. We maken  schildererijen, maar nog stoerder werken we met graffiti. Muziek mag natuurlijk ook niet ontbreken met een playbackshow en streetdance.

En zo zijn er nog veel meer activiteiten deze vakantie zoals een  foto shoot, bezoek speeltuin Dus tot ziens in de zomervakantie.

---------------------------

Vakantie voor de peuters

Ook onze kinderen van de peuterspeelzaalactiviteiten zijn even met vakantie. Na een jaar lang lekker te hebben gespeeld met andere kinderen mogen ook zij even vrij de komende 6 weken. Ze hebben afscheid genomen van leidsters, nog even geknuffeld met Puk en de autotjes en fietsje in de schuur gezet. Wij wensen onze peuters een fijne vakantie en zien jullie graag terug vanaf 23 augustus.

Tevens hebben we deze vakantie ook geen lessen spel en beweging. Ook hiermee gaan we na de vakantie op alle onze locaties weer me starten.

Informatie over peuterspeelzaalactiviteiten en onze lessen spel en  bewegen is te krijgen via info@kinderopvangpardoes.nl.

--------------------------------

 

Jaarlijkse opa en oma week

P1010498.JPG

Ook dit jaar zien we graag weer onze opa's en oma's bij Pardoes. Van 10 juni tm 16 juni zijn alle  opa's en oma's van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de groep van hun kleinkind. Deze weken vieren we de Annie MG Schmidt week. Ook bij de opa's en oma's is dit natuurlijk erg bekend. Wie kent nu niet pluk en jip en janneke. In het kader van de opa en oma week en de Annie MG Schmidt week hebben we eerst de aftrap met het bezoek van de ouderen van Zorggroep Sint Maarten.

P1010487.JPG

Wij hopen de ouderen graag te ontvangen in onze Pardoes tuin van het 'oude politieburo'. Wij kijken er samen met de kinderen naar uit dat de opa's en oma's bij ons komen.

Alle kinderen krijgen een brief mee naar huis voor een uitnodiging.

------------------------  

Pardoes in de ban van wk voetbal

Ook bij Pardoes voetballen en supporten we van harte mee met het Nederlands elftal in Zuid Afrika.

wk_voetbal.jpg

De groepen zijn vrolijk oranje en rood, wit, blauw gekleurd. Er wordt volop gevoetbald en geknutseld rondom het thema. En de kinderen staan prachtig oranje gehuld op de foto. In het kader van het WK voetbal bieden we de kinderen van de BSO voetbaltraining aan. Gedurende de vier weken van het WK zal er op de donderdag heuse voetbaltraining worden gegeven aan de kinderen.

Dit alles gegeven door een speler van de plaatselijke voetbalclub. Kinderen kunnen zich hiervoor opgeven om aan mee te doen. In de toekomst willen we de kinderen van de BSO meer van dit soort 'BSO arrangementen' aanbieden.

-----------------------------

 

'n Doarp lop oet

logo_dorpsfeest_denekamp.jpg

Het is alweer een traditie aan het worden, maar ook dit jaar zal Pardoes weer vertegenwoordigd zijn bij 'n  doarp lop oet. Op zondag 6 juni verwelkomen we de  Denekampse kinderen graag in ons Pardoes Kinderdorp.

Met dit jaar als thema sport en spel. Samen met de kinderen zal het er sportief aan toe gaan; basketbal schieten, doel gooien, maar ook diaboloën of jongleren.

DSC08933.JPG

Voor de allerkleinsten mag natuurlijk onze zandbak niet ontbreken en de autootjes en fietsjes zullen voor hen klaar. En natuurlijk mag de zweefmolen dit jaar niet ontbreken.

Ouders en kinderen zijn vanaf 13.00 uur van harte welkom, tot ziens in ons Pardoes kinderdorp.

-----------------------------

Meivakantie - Doevakantie

volgende week is het meivakantie en voor de BSO kinderen hebben we weer een leuk programma gemaakt helemaal in het teken van het thema Kriebelbeestjes. We brengen een bezoek aan het bos op zoek naar beestje en lunchen in een heuse tipi tent.

We gaan naar Natura Docent voor een rondleiding.

kriebelbeestjesklein.jpg

En ook deze week mag een bezoek aan de dierentuin in Nordhorn niet ontbreken.Alle BSO kinderen hebben inmiddels een activieitenoverzicht gekregen.

BSO kinderen, tot ziens in de meivakantie.

-----------------------

Pardoes sponsort miss overijssel

miss6.jpg

Afgelopen weekend waren de 12 missen van overijssel, Kim Kötter en haar crew een weekend lang op Nieuwhuis Resort in Denekamp. Vele activiteiten hebben de missen tijdens hun verblijf mogen doen. Husky rijden, paarden mennen, maar ook verschillende trainingen. Eén van de activiteiten die de missen mochten meemaken was het oppassen op 40 kinderen.

miss5.jpg     miss3.jpg

Zaterdagmorgen werden ze na een korte nacht gewekt door de kinderen. De missen moesten snel hun bed uit en zagen dat de trainingsruimten was veranderd in een heuze kinderopvang. Ingericht met speelgoed en benodigde spullen van Pardoes, moesten de dames de hele ochtend de kinderen vermaken. Gekleed als paashaas, schminken, gewoon lekker spelen, het bos in met de kids en knutselen. De dames draaiden hun hand er niet voor om. We kijken samen met de missen terug op een zeer geslaagde ochtend

 

 

Ouderavond op onze nieuwe locatie de Mare

Dinsdag 2 maart houden we onze jaarlijkse ouderavond.

Vanaf 19.00 uur zijn alle ouders van harte welkom om eerst onze locatie de Mare te gaan bekijken. Het thema waar we dit jaar voor gekozen is: voelend omgaan met baby, peuter en kleuter. De gastsprekers zijn Gonnie van Langen, kinderfysiotherapeut en Geerda Warnet, haptotherapeut. Er wordt aandacht besteeds aan het belang van hechting in relatie tot de motorische ontwikkeling van kinderen en het versterkken van de nieuwste inzichten met betrekking tot hantering- en stimuleringsinzichten bij kinderen.

Kom allen op deze ouderavond dinsdag 2 maart, vanaf 20.00 uur starten we met de ouderavond, daarvoor kunnen ouders rondkijken op de Mare.

--------------------------

Het is voorjaar....

Dat de lente is begonnen, is inmiddels ook te zien bij Pardoes. De knutselwerkjes van lammetjes, vrolijke bloemen en kuikentjes zijn op alle groepen zichtbaar.

De kinderen zijn weer weer buiten aan het spelen in de zandbak, op de glijbaan en lekker fietsen op de fietsjes.

P1030735.JPGpaashaas__3_.jpg

Afgelopen week hebben we op de peutergroepen de jaarlijkse palm pasen optocht gehouden. In Denekamp langs de bakkerij voor een haantje en langs de groenteboer voor een mandarijn en maar blijven zingen. Op onze locatie de Mare deed er een heuse paashaas mee aan de palm pasen optocht.

 

Kortom weer volop voorjaars plezier bij Pardoes.

----------------------------

Sportieve week bij de BSO

De voorjaarsvakantie is weer achter de rug. Terwijl onze olympische sporters in Vancouver aan het strijden waren, hadden wij onze eigen olympische spelen. Maandag zijn we gestart met de olympic games. In sporthal de Mare vonden deze spelen plaats met heuse winnaaars.

 We zijn met de kinderen wezen schaatsen op de ijsbaan in Nordhorn. Dit was een groot succes, jong en oud op de schaats. Gedurende de rest van de week hebben we een wii-competitie winterspelen gehouden. De kinderen hebben genoten van de heerlijke stampot, de warme chocolade melk en meer winterse gerechten. Wederom een zeer succesvolle vakantie week voor onze BSO kinderen. We kijken weer uit naar de volgende vakantie.

-------------------------------

 Spel en beweging op de Alexanderschool en de Veldkampschool

Sinds begin van dit jaar hebben we onze spel en bewegingslessen op een nieuwe wijze ingericht. De peuters van 2 jaar krijgen nu van onze eigen pedagogisch medewerkers bewegingslessen in verschillende speelzalen. Met de kinderen van de Hoogklimmerstraat gaan we 2 ochtenden in de week naar de Alexanderschool. Lekker rennen, springen, klimmen en klauteren. 

wouter_gym.jpgpeutergym.jpg

De peuters van de Mare gaan natuurlijk in hun eigen gymzaal. Bij de Brandlichterweg is er zoveel belangstelling dat we drie keer in de week naar de speelzaal van de Velkampschool gaan. Binnenkort zullen de medewerkers een training Beweegkriebels krijgen, waarin ze zich nog meer gaan verdiepen in het bewegen van kinderen. We vinden het erg fijn om met de basisscholen in Denekamp. op deze manier samen te werken.

----------------------------

Papa olifant komt langs bij Pardoes

voorleesontbijt_2.jpgvoorleesontbijt.jpg

Op alle locaties en op alle groepen zijn de afgelopen twee weken de nationale voorleesdagen gehouden. Alle peuters van Pardoes hebben hier aan mee kunnen doen.

's Ochtends konden de kinderen bij Pardoes worden gebracht. Eerst met alle kinderen een lekker ontbijtje met een bolletje en een krentenbol. Vervolgens kwam papa olifant langs om de kinderen de wiebelbillenboogie te leren.

 

De kinderen vonden de olifant geweldig, lekker even knuffelen en soms zelfs een kusje. Naderhand konden de kinderen meedoen aan een knutselactiviteit, van een olifant natuurlijk. Wij kijken terug op twee erg leuke weken waarin we veel enthousiaste kinderen hebben gezien en waarin het voorlezen aan kinderen en het plezier eraan voorop stond.

Voor foto's zie de ouderlogin.

----------------------------

Wethouder leest de kinderen voor

Woensdag 20 januari waren de peuters door de bibliotheek Dinkelland uitgenodigd voor een voorleesontbijt. 's Morgens al vroeg gingen we met de kinderen op pad, op weg naar de bibliotheek. De kinderen werden welkom geheten door wethouder Engbers. voorleesontbijtmetRobEngberszoom.jpg

Hij las de kinderen voor uit het boek de wiebelbillenboogie. Zelfs het liedje en de bijhorende dans werd door de wethouder aan de kinderen geleerd.

Vervolgens mochten de kinderen aan tafel voor een heerlijk ontbijtje.

We danken de bibliotheek voor deze leuke en gezellige ochtend.

--------------------------

 

Ook wij vieren dit jaar weer carnaval

Op alle locaties en groepen zijn de voorbereidingen voor Carnaval in volle gang.

Aan het einde van de week mogen de kinderen verkleed komen bij Pardoes. En als ze willen kunnen ze geschminkt worden. Er wordt flink gewerkt aan de toeters, maskers en andere carnavalsknutsels. De kinderen van onze BSO zijn druk bezig met de carnavalswagen. Er wordt volop geschilderd en geknutseld. Tevens zijn er de verkiezingen voor prins en prinses Pardoes 2010.

carnaval.png

Op Rosenmontag zullen we weer met veel ouders, kinderen en medewerkers meedoen aan de jaarlijkse kinderoptocht. Na de optocht zal het feest los barsten bij Pardoes, waar we met zijn allen Carnaval zullen vieren

------------------------------------------

De wiebelbillenboogie

Van 20 janauri tm 30 janauri staan alle locaties van Pardoes weer in het teken van de Nationale Voorleesdagen. voorleesdagen.jpg   NVD10_Wiebelbillenboogie-mini-editie-3d-stempel_300.jpg

Er zijn in deze periode verschillende activiteiten die vooral helemaal in het teken staan van voorlezen en boeken. Voor  de peuters houden we het voorleesontbijt. De kinderen krijgen eerst een gezamenlijk ontbijt, waarna ze zullen worden bezocht door een wel heel bijzondere gast. Deze zal de kinderen het verhaal voorlezen van de wiebelbillenboogie.  En de kinderen leren de heuse wiebelbillenboogie dans. Ouders kunnen kinderen opgeven voor dit voorleesontbijt. Voor data zie de informatie die hierover op de groep te verkijgen is.

Allemaal tot ziens op de nationale voorleesdagen.

----------------------

Lekker in de sneeuw

P1020639.JPG    P1020638def.JPG

Wat is er leuker dan nu lekker buiten te zijn met je vriendjes en vriendinnetjes van Pardoes. Ook de dreumessen van otje, ibbeltje, abeltje en pippeloentje zijn deze week buiten te vinden. Lekker buiten in de sneeuw, op de slee of gewoon lekker spelen.  Soms heel erg koud, maar dan warmen we de kleintjes binnen weer lekker op. En na het buiten spelen gaan we aan tafel voor een heuse kerstbrunch. Voor ieder kind, groot of klein is er een heerlijk broodje. En nu maar hopen dat we met de  Kerstmis ook lekker kunnen genieten van de sneeuw.

 ---------------------- 

Kerstvakantie met de BSO

Nog even naar school en dan barst de kerstvakantie weer los bij Pardoes. Met de BSO kinderen gaan we wederom leuke dingen doen. We gaan kerstbakjes maken bij een tuincentrum, hebben een gezamenlijke brunch op de Mare en bezoeken hier een filmmiddag.

kerst_01.gif

Natuulijk worden er kerstkoekjes gebakken, kerstknutsel gemaakt, nieuwjaarsrolletjes maken en gaan we samen op pad. Na kerstmis hebben we ons afterXmas sporttoernooi. Lekker met z'n allen aan het sporten na de kerstdagen. Voor alle activiteiten kan nog worden aangemeld.

Zie hiervoor ook de mailing die iedereen heeft gekregen

---------------------------

Pardoes in kerstsfeer

Pardoes is ook dit jaar weer omgetoverd in heuse kerstsferen.

P1020640.JPG                     kerst_08.gif

Op alle groepen staat inmiddels de kerstboom. Puk is gehuld in een heus kerstpak en de kerstliedjes hoor je overal in de groepen. De eerste kerstknutsels in de vorm van kerstbomen, kerstballen en kerststerren zijn al weer te vinden in de groepen.

-------------------------

De Mare viert feest

Nadat Sinterklaas vorig weekend al werd ingehaald door alle Noord Deurningse kinderen, was het zaterdag 28 november de beurt voor alle Pardoes kinderen.

De hele week al hadden de kinderen zich voorbereidt op het Sinterklaasfeest.

DSCF9057.JPG   DSCF9062.JPG

Er werd druk geknutseld voor pietenmusten, de dansjes en liedjes voor de Sint werden geoefend en de kleine pietjes waren druk met de pietengym en de pakjes in de schoorsteen gooien.

Zaterdag was het dan eindelijk zover. Sint was wederom erg onder de indruk van het nieuwe gebouw van de Mare.

De kinderen hebben gezongen voor de Sint, met de pieten pakjes in de schoorsteen gegooid.

 

Uiteindelijk kregen de kinderen natuurlijk ook allemaal weer een cadeautje van de Sint. Kortom een geslaagde ochtend. We zien graag Sinterklaas volgende jaar ook weer in de Mare.

 -----------------------------

Sinterklaas is in aantocht

DSCF8670.JPG

Nog een paar nachtjes slapen en ook dan zal Sinterklaas weer een bezoek brengen op op onze locaties in Denekamp. Alle kinderen, broertjes, zusjes en ouders zijn op zaterdag 21 november uitgenodigd bij Pardoes om samen het Sinterklaasfeest te vieren. Een week later zal de Sint voor het eerst onze locatie de Mare bezoeken. Ook dit jaar mogen we weer heel veel kinderen begroeten. We zijn benieuwd of de Pieten ook dit jaar weer een cadeautje hebben meegebracht en wat ze dit jaar weer voor ons in petto hebben.

DSCF8695.JPG     DSCF8943.JPG

Het ziet er in ieder geval niet naar uit dat Sinterklaas door de sneeuw zal moeten dit jaar, zoals vorig jaar. Wij hopen dat het weer een mooi feest mag worden.

Allemaal tot zaterdag 21 november en zaterdag 28 november.

----------------------------------------------- 

Bloemen-Dag_van_de_Leidster.jpgDSCF7635.JPG

Leidsters zijn verrast met mooie bloemen...

De afgelopen week zijn onze leidsters enorm in de bloemetjes gezet door de kinderen van Pardoes. Door de oudercommisssie waren de kinderen gevraagd om een mooie bloem mee te nemen voor de leidsters. Kinderen en natuurlijk ouders hebben hier enorm veel gehoor aan gegeven. Trots kwamen de kinderen binnen met hun eigen gemaakte bloem. Ook zijn de medewerkers van Pardoes getrakteerd op lekkere taart. Wij danken de oudercommissie van Pardoes voor dit geweldige initiatief. Ook voor jullie een bloemetje.

---------------------------

Herfst en Herfstfair in de vakantie

De komende herfstvakantie staat voor de kinderen van de BSO helemaal in het teken van de herfst. We trekken het bos in met de kinderen voor een puzzeltocht, maken appelmoes en knutselen en schilderen er weer lustig op los. Vanuit alle locaties zullen de kinderen elkaar weer tegekomen komen tijdens  de verschillende activiteiten. 

Met als hoogte punt op de vrijdagmiddag een herfstfair. Deze middag dagen de kinderen hun ouders uit in een sportieve middag. Ouders en kinderen strijden tegen elkaar op ons locatie de Mare in de nieuwe gymzaal.  Dus komt allen in de herfstvakantie bij Pardoes en natuurlijk zien we jullie samen met je vader of moeder op onze herfstfair. Geef je op via

info@kinderopvangpardoes.nl

Tot ziens in de herfstvakantie

-------------------------

Pardoes viert feest

Twee weken staat Pardoes al in het teken van feest. In het weekend van 25 en 26 september is de officiële opening van de Mare, waaronder Pardoes is gevestigd. Vrijdagmiddag 25 september is er een receptie waarbij genodigden een kijkje mogen komen nemen in de Mare.

 

Zatedag 26 september houder we ons open huis en is iedereen van harte welkom. Voor de kinderen zijn er vele activiteiten; een ballonnenclow, mutsen en slingers maken, schminken, maar ook een demonstratie van de tumblingbaan en er is een heuse 'king panna' die zijn kunsten gaat vertonen in het nieuwe multifunctionele veld.

Genoeg te beleven dus in Noord Deurningen dit weekend.

www.demare-nd.nl

----------------------------

Kabouterfeest

Zaterdag 29 augustus hebben we weer voor al onze kinderen, ouders, broertjes en zusjes onze jaarlijkse Pardoesdag gehouden. Dit jaar helemaal in het teken van de kabouters. Allerlei acitiviteiten over het thema kabouters hebben de kinderen en ouders mee mogen maken deze dag. 

DSCF7524.JPGDSCF7548.JPG

Er is was zelfs een heus kabouterbos. kinderen werden geschminkt als kabouter, met een echt plopmuts helemaal compleet met knapzakje. Daarnaast was er voor de oudere kinderen een hindernisbaan en een panna kooi. We hebben vele kinderen en ouders mogen ontvangen op deze zeer geslaagde dag

----------------------------------- 

Locatie de Mare van start gegaan

DSCF7324.JPGDSCF7315.JPG

Maandag 3 augustus zijn we gestart met onze nieuwe locatie op de Mare in Noord Deurningen.

Kinderen en ouders waren de week ervoor al uitgenodigd om een kijkje te komen in de prachtige nieuwe ruimtes. En afgelopen maandag was het dan zover, de Noord Deurningse kinderen konden eindelijk terecht op hun 'nieuwe Pardoes'. Het was prachtig weer, dus we hebben volop met de kinderen kunnen genieten van de prachtige buitenspeelplaats met nieuwe speeltoestellen.

 

Ook op deze locatie willen we weer veel met de kinderen naar buiten om de genieten van de uitdagende speeltoestellen en de nieuwe materialen. Maandag 17 augustus zijn we ook gestart met onze BSO groep Kwetternest.

We zien iedereen graag bij onze nieuwe Pardoes. Tot ziens.

 ----------------------------------

Oud Hollandse Kermis

Vrijdag 14 augustus waren de kinderen van de BSO van harte uitgenodigd voor de Oud Hollandse Kermis. Samen met kinderen en ouders hebben we een tal van spelen beleeft die te maken hebben me dit thema.

101_1584.JPG Landgoed Nieuwhuis

 

Van blik gooien tot spijkerbroek hangen, een hut bouwen in het bos, koe melken, spijkerbroek hangen, een klompenrace. Aan alle spelen was gedacht. En tussendoor even lekker smikkelen van een oer hollandse pannenkoek. Kortom een gezellige middag waaraan veel BSO kinderen hebben meegedaan. Voor foto's zie achter de ouderslogin.

--------------------------------

Ik hou van Holland

 

Nog twee weekjes hard werken op school en dan is het eindelijk zomervakantie. Voor onze kinderen van de BSO is het lekker vertoeven bij Pardoes met als thema 'Ik hou van Holland'. De kinderen zullen lekker terug gaan in de tijd met de oud hollandse spelen. We maken uitstapjes naar de molen, naar de fruitboerderij en ook de kaarsenmakerij zullen we niet voorbij gaan.Tevens gaan we  aan het knutselen met hollandse tegeltjes, maken van tulpen en molentjes en een echt oud hollands schilderij wordt er gemaakt.

 

En natuurlijk staan er echte hollandse recepten op het menu.

Dus we zien onze BSO kinderen graag in de vakantie bij Pardoes. Dus geef je op. Noteer gelijk de datum van vrijdag  14 augustus want dan gaan we alles afsluiten met een BSO feest 'Ik hou van Holland'. Tot ziens in de zomervakantie.

 -----------------------------------

Pardoes Kinderdorp wederom groot succes

Afgelopen zondag deden we voor het tweede jaar mee met het doarp löp oet. Het Pardoes kinderdorp was wederom een groot succes. De kinderen hebben zich prima vermaakt met de oud hollandse spelen; blik gooien, sjoelen en wie kan het langst spijkerbroek hangen.

Voor de kleinste Denekampse kinderen was er de zandbak en de hollandse trekkers. De kinderen konden een suikerspin, popcorn en ranja krijgen. We hopen ook volgend jaar de Denekampse kinderen weer te ontmoeten in ons Kinderdorp. Voor foto's kijk achter onze login.

En op de website van het doarp löp oet.

 -----------------------------------

Eerste ouderavond Pardoes locatie de Mare

Op woensdag 24 juni hebben we onze ouderavond gehad met de ouders van de kinderen die vanaf 3 augustus naar ons nieuwe kinderdagverblijf gaan in de Mare.

logo.jpg

Er was een goede opkomst waarin we ouders hebben verteld over de laatste stand van zaken rondom de bouw. Maar ook hebben voorgesteld aan het nieuwe team van medewerkers. Voor veel ouders en kinderen betekend dit dat ze de komende weken afscheid moeten nemen van hun vertrouwde groep en leidsters en een nieuwe start maken in Noord Deurningen.

We zijn erg blij met onze nieuwe locatie waarin we de volgende groepen zullen vestigen baby/dreumesgroep Otje, de peutergroep Minoes, de groep dikkerttje dap voor peuterspeelzaalactiviteiten en de BSO 't kwetternest.

We wensen alle ouders een goed afscheid en vanaf 3 augustus een goed begin op onze nieuwe locatie.

------------------------------

Het is weer zomer bij Pardoes

Kinderen en leidsters zijn weer blij met de aankomende zomer. De kleinsten onder ons kunnen weer lekker spelen in de spele afgesloten speeltuintjes. En er wordt weer volop buiten geslapen. De peuters zijn alweer druk aan het knutselen over de zomer, de eerste bloemen en vlinders staan alweer op papier. En we gaan weer volop naar buiten om lekker te fietsen in de bakfiets of op pad om te gaan picknicken.

En dan de oudste kinderen van Pardoes gaan weer lekker naar het veldje om te voetballen en voor andere spelen. Kortom heel Pardoes heeft de zomer in de bol.'n Doarp löp oet in sfeer van ik hou van Holland

------------------------------------------------

Doarp löp oet.

Net als vorig jaar zal ook dit jaar  Pardoes weer mee doen aan 'n Doarp löp oet. Voor de allerkleinste Denekampse kinderen zullen er weer allerlei spelletjes en acitiviteiten georganiseerd worden. We zien alle kinderen dan ook graag in ons Pardoesdorp op zondag 5 juli in Denekamp.

DSC08933.JPG

Dus kom zondag lekker de hele middag naar ’n Doarp löp Oet op het Nicolaasplein. De kinderen zullen zich in ieder geval goed vermaken in ons Pardoes Kinderdorp. Spelletjes, schminken, verven en diverse kermisattracties zijn een garantie voor volop plezier voor de kleinsten onder ons

------------------------------------------------

Pardoes start met BSO in Lattrop

Deze maand gaan we starten met een BSO groep in Lattrop. De kinderen worden opgevangen in de oude ruimte van de fysiotherapeut. Op dit moment zijn we nog even druk bezig met alle voorbereidingen en het inrichten van de ruimte.

Op deze locatie bieden we elke dag voorschoolse en naschoolse opvang aan voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Tevens hopen we dit jaar nog een nieuwe vestiging te openen in het 'oude gebouw' van de rabobank. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.  Peuterspeelzaal 't Hummelhöske zal zich hier ook gaan vestigen.

Voor informatie over de BSO in Lattrop kunnen ouders zich wenden tot onze locaties in Denekamp.

-------------------

De boer op met de BSO

De komende meivakantie staat helemaal in het teken van de boederij. De kinderen gaan van alles beleven wat te maken heeft met dit thema.

boerderij3.jpg

Ze zullen gaan dansen als heuse boerendansers. Er worden bezoekjes gebracht aan de kinderboerderij en Hoeve de Lange Braak. Tevens zullen we meerdere keren een boederij gaan bezoeken. En natuurlijk worden er echte spekpannenkoeken gebakken door de kinderen. Dus er is zeker van alles te doen in de meivakanite. Nu alleen nog hopen op mooi weer.

------------------------------------------------

Nieuwe website de Mare

Vanaf deze zomer zullen wij onze derde vestiging openen op locatie de Mare in Noord Deurningen.

de_mare_logo3.pdf

Op deze locatie komt een baby/dreumesgroep, een peutergroep en een BSO-groep. Tevens worden er peuterspeelzaalactiviteiten aangeboden en zullen de kinderen van Dikkertje Dap naar de Mare verhuizen. De stichting van de Mare heeft een website geopend waar de laatste ontwikkelingen van de Mare staan vermeld.

website de Mare

--------------------------------------------------

Palm palm pasen ....

Deze week hebben de oudste peuters meegedaan aan de palm pasen optocht bij Pardoes. Met eenmooi versierde palmpasenstok gingen de kinderen op weg naar bakkerij de Winter voor een broodhaantje.

101_0997.JPG

Samen met de paashaas vervolgden ze vervolgens hun weg naar rob's vers shop voor een mandarijn. Dan nog even pauzeren bij Pardoes aan de Hoogklimmerstraat en lekker buiten spelen waarna de bikkels weer terug ging naar hun eigen groep. Een jaarlijks terugkerend ritueel waar de kinderen erg van genieten. Ook de komende week staat het bij Pardoes weer volop in het teken van Pasen en het voorjaar. We zijn inmiddels bij de geitjes wezen kijken en de mooi gemaakte knutselwerkjes hangen alweer aan de muur.

Paasbrunch met opa's en oma's

Op dinsdag 6 april, woensdag

7 april en donderdag 8 april zijn de opa's en oma's van de kinderen van Pardoes uitgenodigd voor een paasbrunch. Samen met hun kleinkinderen zullen ze genieten van allemaal lekkere dingen. En natuurlijk mogen ze even rondkijken in de groepen van de kinderen.

 pasen2.gif

Opgave hiervoor kan gedaan worden met het opgavenblaadje die de kinderen meekrijgen.

Voor de kinderen die niet deze dagen bij Pardoes zijn, hebben we maandag 20 april en vrijdag 24 april een kijkochtend. Tussen half 10 en half 11 zijn de opa's en oma's van harte welkom bij Pardoes voor een kopje koffie.

Wij hopen veel opa's en oma's te mogen ontmoeten deze weken.

pasen.gif

------------------------

Vacatures voor nieuwe locatie de Mare

Deze zomer starten we met onze nieuwe locatie 'de Mare' in Noord-Deurningen. 

 

 

De bouw is nog steeds in volle gang, in juni worden de werkzaamheden afgerond. Voor deze locatie hebben we, voor alle groepen, pedagogisch medewerkers nodig zie vacatures.

Dus wil je graag werken met kinderen in een leuke werksfeer, stuur of mail ons dan je brief.

----------------------------------------------------

Tatuut tatuut Pardoes wint de eerste prijs

De hele vakantie waren de kinderen van de BSO druk geweest met de brandweerwagen. Nadat we hem vrijdag hadden laten zien aan onze enige prins Thed en sik Norbert was het dan maandag eindelijk zover.

DSCF3852.JPG

We deden mee aan de kinderoptocht. Kinderen en ouders, gehuld in een rood brandweerpak liepen mee met de optocht. Een loopgroep, van groot tot klein waar we trots op mogen zijn. De kleinsten werden vervoerd in onze fietskarren en bolderwagens en de oudere kinderen liepen mee. Voorop gingen onze enige echte prins Bram en prinses Manon.

DSCF3854.JPG

Het vele werk van de kinderen werd uiteindelijk beloond. We hebben de 1ste prijs geworden.  Na het in ontvangst nemen van onze prijs keerden we erg blij en trots weer terug naar Pardoes. En er werd luidkeels gezongen 'Pardoes die heeft de 1ste prijs".

En volgend jaar .... dan zijn we zeker weer van de partij.

-----------------------------------------------------

BSO in de voorjaarsvakantie

Tatuut, tatuut.... deze hele voorjaarsvakantie staat in het teken van de brandweer. De kinderen krijgen te maken met heuse brandweerspelen. Er wordt 2 keer een bezoek gebracht aan de brandweerkazerne in Denekamp. Verder wordt er volop geknutseld en gewerkt over het thema brandweer. En als klapper wordt er een echte brandweerwagen gemaakt met de kinderen. Hieraan zal heel erg druk geklust moeten worden deze week. Kortom een drukke week in de Torenkamer en de Petteflet. De kinderen van de BSO zijn de hele week van harte welkom om mee te doen aan de activiteiten

63.gif

-----------------------------

Voorbereidingen Carnaval in volle gang

Binnen alle groepen zijn de voorbereidingen voor Carnval in volle gang. De groepen zijn versierd, de eerste knutselwerkjes zijn gemaakt en de carnvalsmuziek is al te horen.

En we hebben al een bezoek gebracht aan de canrvalsloods om naar de wagens te kijken. De komende weken zullen er volop activiteiten worden georganiseerd voor de kinderen. De kinderen van de Petteflet en de Toreken kamer zullen in de vakantie aan het werk gaan met een echte carnvalswagen. Waarmee we in de optocht mee zullen gaan doen.  Een prins en prinses zullen worden gekozen.

Vrijdag 20 februari zal prins Thed en zijn sik Norbert een bezoek brengen aan Pardoes. En als afsluiting zullen we meedoen met de kinderoptocht waarna naderhand alle kinderen van Pardoes zijn uitgenodigd om met ons Carnaval te vieren.

We zijn er klaar voor laat Carnaval maar beginnen.

----------------------------------

'Anton kan toveren'

Vanmorgen zijn de voorleesontbijten van start gegaan. De kinderen waren samen met hun ouders uitgenodigd om bij Pardoes te komen ontbijten. De kinderen en papa's en mama's kregen allemaal lekkere broodjes met een beker drinken.

Na het ontbijt werden de kinderen verrast door clowntje Anton.

 

De clown kwam voorlezen uit het prentenboek 'Anton kan toveren'. Daarna konden de kinderen met de clown op de foto en ze mochten hem natuurlijk aanraken en knuffelen. Deze hele week zal er 's morgens een ontbijt zijn bij Pardoes, tevens hebben we de hele week leuke activiteiten; knutselen, schminken, bezoek aan de bibliotheek georganiseerd.

DSCF6148.JPGDSCF6122.JPG

 

 

Nationale voorleesdagen en voorleesontbijt bij Pardoes.

Vanaf vrijdag 23 januari gaan de nationale voorleesdagen en het voorleesontbijt van start bij Kinderopvang Pardoes. Deze dag gaan de kinderen van de Stampertjes en de Bikkels naar de bibliotheek. Hier worden ze voorgelezen door een bekende Denekamper en vervolgens krijgen ze een ontbijt. De week daarna worden ouders en kinderen uitgenodigd voor een voorleesontbijt. Op alle dagen gaan we ontbijten met de kinderen en zijn ouders tevens uitgenodigd. Vervolgens komt er een gast uit het circus langs om de kinderen voor te lezen.

 

Als afsluiting hebben we brengen we wederom met een andere groep kinderen een bezoek aan de bibliotheek

----------------------

Het nieuwe jaar 2009

Ook bij Pardoes zijn we weer lekker aan de slag gegaan in het nieuwe jaar. We kijken terug op mooie laatste weken in 2008. Met de kinderen hebben we nog verschillende activiteiten gedaan. Er werd volop geknutseld in alle mooi versierde groepen. We zijn op pad geweest met de kinderen van de peutergroepen naar de kerststal en naar een Tuincentrum. Met de kinderen van de Petteflet en de Torenkamer hebben we kerstbakjes gemaakt en een kerstbrunch voorbereidt en gegeten. En voor het nieuwe jaar hebben we natuurlijk nieuwjaarsrolletjes gemaakt.

-----------------------------

Ouderen Zorggroep Sint Maarten bezoekt Pardoes!!!

Het hoogte punt van de kerstvakantie was wel het bezoek van de ouderen van de zorggroep Sint Maarten aan Pardoes. Met een heuse taxibus werden de ouderen naar Pardoes gereden. Samen met de opa's en oma's hebben we kerstliedjes gezongen, lekker koffie gedronken en vooral gezellig gekletst. We hopen de ouderen graag komend zomer weer te ontmoeten in onze Pardoestuin.

------------------------------

Training voor medewerkers

Nadat dit jaar alle medewerkers hun BHV diploma hadden gehaald staat er nu een hele andere training op het programma voor de mederwerkers. Namelijk 'voelend omgaan met baby's, peuters en kleuters'.

Er wordt geoefend in baby- en peutermassage. Er wordt gesproken over hecthing van en emoties bij kinderen. Tevens wordt er aandacht besteedt aan 't voelend omgaan met kinderen. De cursus wordt verzocht door een fysiotherapeut en een haptotherapeut.

 ------------------------------------

Ouderavond kinder EHBO

Donderdag 6 november heeft de oudercommissie haar jaarlijkse ouderavond georganisseerd voor de ouders van Pardoes. Het thema voor dit jaar was kinder-EHBO. Gezien de geweldige opkomst van de ouders, is dit zeker een onderwerp dat leeft bij de ouders.

De gastspreker voor deze avond was dokter Kluitman. Dokter Kluitman is tevens verbonden met EHBO Denekamp en kwam de ouders het één en ander vertellen over de eerste hulp aan de kinderen. Een avond waarbij onder andere met praktische voorbeelden dit thema werd toegelicht. Namens de oudercommissie kijken we terug op een geslaagde avond. Wij willen dokter Kluitman en de ouders bedanken voor hun komst. We kijken terug op een geslaagde avond.

 ----------------------------------

De bikkels en stampertje vieren Sint Maarten

Op dinsdag 11 november wordt Sint Maarten gevierd. Op deze dag waren de bikkels en de stampertjes uitgenodigd om met de opa's en oma's van Zorggroep Sint Maarten dit feest te vieren.

Klik op foto voor groot formaat

 

Na de kerkdienst mochten de kinderen hun prachtige lampionnen aan de ouderen laten zien. Ze zongen daarbij liedjes van Sint Maarten. De opa's en oma's vonden het prachtig dat de kinderen er waren.

Naderhand werd iedereen getrakteerd op iets lekkers. Ook hebben we met de kinderen nog even de opa's en oma's bezocht die niet bij de kerkdienst aanwezig konden zijn.

Voor foto's zie ouderslogin.

-------------------------------------

Sinterklaas door de sneeuw naar Pardoes

Zaterdag 22 november heeft Sinterklaas een bezoek gebracht op onze locaties.

Klik op foto voor groot formaat

Even was het spannend voor ouders en kinderen of Sinterklaas wel zou komen. Het had immers de nacht ervoor ontzettend gensneeuwd en de wegen waren ontzettend glad. Maar gelukkig kwam Sint voor alle kinderen van Pardoes en hun broertjes en zusjes een cadeautje brengen. We hebben gezongen, gedanst en lekker zitten kletsen met de Sint.

Klik op foto voor groot formaat

Samen met ouders, kinderen en medewerkers hebben we er een mooie feest van gemaakt.

Voor foto's van deze dag

zie ouderslogin

 -------------------------------

Zie ginds komt de stoomboot....

Boot 2

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan.... Sinterklaas en zijn Pieten zijn alweer op weg naar Nederland en we hebben vernomen dat hij ook dit jaar de kinderen van Pardoes zal bezoeken. Op zaterdag 22 november komt Sinterklaas voor alle kinderen, hun broertjes en zusjes en ouders bij Pardoes. Voor ieder kind zal hij een cadeautje meenemen. We hopen weer met veel kinderen en ouders het Sinterklaas feest te gaan vieren. Opgave kan via het aanmeldbriefje of even een berichtje naar ons mailadres.

Tot zaterdag 22 november.

 

 

Herfstvakantie staat voor de deur

Nog even en dan is het ook bij Pardoes herfstvakantie. Voor de kinderen van de Petteflet en de Torenkamer hebben we weer een aantal leuke activiteiten in het vooruitzicht.

Alles zal in het teken staan van de herfst. We brengen een bezoek aan Natura Docet, gaan naar een tuincentrum om een herfststuk te maken en brengen natuurlijk een bezoek om het bos met allerlei activiteiten. Tevens gaan we aan het kokkerellen waarbij we vooral veel appels gaan gebruiken. Dus wederom genoeg te doen in de vakantie.

 lekker in het bos

 ---------------------------

 

Bezoek aan zorggroep Sint Maarten

Deze week mochten de kinderen van de bikkels en de stampertjes voor een bezoekje brengen aan Zorggroep Sint Maarten. Het thema voor deze maand was natuurlijk herfst. Als echte bikkels trotseerden de kinderen, in de bakfiets, de heftige regenbuien om naar de ouderen te gaan. Samen met de ouderen van de dagopvang hebben de kinderen herfstslingers gemaakt. En natuurlijk lekker gekletst en op schoot gezeten bij de opa's en oma's. Iedereen was weer erg enthousiast over het bezoek. Volgende maand gaan we met de bewoners Sint Maarten vieren.

 herfstslingers maken met de opa's en oma's

----------------------------

Dag van de leidster 18 september

Donderdag 18 september is de dag van leidser. Deze dag willen we eens stil staan bij het goede en liefdevolle werk wat onze leidsters doen voor onze Pardoes kinderen. Naast dat de ouders hun waardering uitspreken naar de leidsters zal er deze dag extra geknuffeld worden door de kinderen. Voor de ouderraad een reden om de leidsters eens flink in het zonnetje te zetten met een verrassingsbijeenkomst 's avonds bij Pardoes. We zijn benieuwd....

 -------------------------------

Pardoesdag zaterdag 30 augustus

Op zaterdag 30 augustus houden we onze jaarlijkse Pardoesdag. Ouders, kinderen en medewerkers zijn tussen 10.30 uur en 13.00 uur uitgenodigd bij Hoeve de Lange Braak om samen met ons feest te vieren. Het thema voor dit jaar is piraten en prinsessen. Voor alle kinderen van groot tot klein zullen er verschillende activiteiten worden georganiseerd.

Tot ziens allemaal op zaterdag 30 augustus.

Voor foto's ga naar ouderslogin

 ------------------------------

Pippeloentje en de bikkels gaan onder water

De pippeloentjes en de bikkels van Pardoes gaan onder water bij Pardoes. Ze hebben deze zomer het thema onder water. Overal in de groepen is het blauw van het water en de vissen zwemmen er rond. Kinderen praten over vissen, knutselen vissen en zingen het liedje visje, visje in het water. Kortom één en al vissen bij Pardoes. Blub, blub blub....

 ----------------------------

Afsluiting vakantie

Vrijdag 8 augustus hebben we de vakantie afgesloten met een groot

junglefeest.

De kinderen waren uitgenodigd in het oerwoud voor een heuse overlevingstocht. Dansen als een krijger, survivalen, schieten op wilde dieren, exotische gerechten proeven en rondrijden met een quad in de jungle. Kortom er er was van alles te doen. De kinderen trotseerden zelfs de hevige regenbuien van die middag. Maar ook met natte haren en kleren gingen de kinderen snel het bos weer in. Aan het einde van de middag mochten ook de ouders mee de jungle in. Na een heerlijke barbecue voor ieder, gingen alle krijgers richting huis. Wat ons betreft kan de school weer beginnen!!

----------------------------

Pardoes Kinderdorp groot succes

Zondag 6 juli stond Pardoes Kinderdorp centraal tijdens 'n doarp löp oet. Terwijl er even verder op pony werd gereden en de oldtimers ons voorbij reden konden kinderen en ouders een kijkje komen nemen in het kinderdorp.

Het was gezellig druk in Pardoes Kinderdorp

Er werd volop geschilderd, gedanst, schatten gezocht en de kinderen werden geschminkt. De kleine kinderen konden fietsen en rijden op de fietsjes en autootjes. Het kinderdorp werd druk bezocht en het was er lekker druk. Maar vooral gezellig, terwijl de kinderen meededen met de activiteiten konden de ouders even gezellig met elkaar kletsen. De medewerkers en vrijwillgers kijken terug op een zeer geslaagde en zonnige dag.

 

Tot ziens bij Pardoes Kinderdorp op zondag 6 juli

 

 

De bikkels en de stampertjes op bezoek bij zorggroep Sint Maarten

Deze week zijn we met onze peuterplus kinderen uit de Stampertjes en de Bikkels op bezoek geweest bij de ouderen van de Zorggroep Sint Maarten aan de Berghummerstraat. De kinderen hebben koffie gedronken en een glaasje ranja, daarna was er een gymactiviteit. In het begin was het best even spannend. Gezelligheid en kletsen met de ouderen van de dagopvang stond voorop.  Kortom een zeer geslaagd bezoek. We hopen nog vele bezoekjes te mogen brengen aan de dagopvang aan de Berghummerstraat en de Mr. Dingeldeinstraat. 

 

Het oerwoud in met de Torenkamer en de Petteflat

Tijdens de zomervakantie zullen de kinderen uit de Torenkamer en de Petteflat overleven in de jungle. De torenkamer en de petteflat is helemaal omgetoverd tot een ware jungle. We organiseren allerlei activiteiten die te maken hebben met de jungle. We gaan verschillende keren naar de dierentuin, eten en drinken exotische gerechten en knutselen volop. De laatste dag van de vakantie 8 augustus, wordt het afgesloten met een heuse survivaltocht die voor alle kinderen wordt gehouden. Dus kom maar op als durft....

 

Open dag succesvol

Zaterdag 19 april hebben we een open-dag gehouden voor onze nieuwe locatie. Belangstellenden, ouders, kinderen, buren en vele bekenden kwamen een bezoekje brengen aan onze locatie aan de Brandlichterweg. De medewerkers mochten vele complimenten ontvangen voor de mooie inrichting. De kinderen konden meedoen aan diverse activiteiten zoals balonnen oplaten, cakejes versieren, zingen met begeleiding van gitaar, verven etc. Kortom een geslaagde dag.

 

We willen iedereen bedanken voor de komst en belangstelling en zeker tot ziens.

 DSCF3209.JPG

 

 

De bakker en broodjes bakken

De petteflat en de torenkamer stond de afgelopen weken helemaal in het teken van bakken. De kinderen mochten broodjes bakken. Er werd een echte koksmuts gemaakt en er werden bakkersshorten geschilderd. Ook gingen de kinderen naar bakker de Winter. Hier leerden de kinderen hoe er broodjes worden gebakken. Daarna mochten ze zelf ook aan de slag. De broodjes mochten de kinderen meenemen naar huis. Kortom weer een leuke meivakantie bij Pardoes met volop activiteiten.

bakker de winter

In de Dinkelland visie van deze week is een artikel te vinden.

Foto's van de petteflat en de torenkamer zijn de vinden achter de ouderslogin.

 

We gaan weer naar buiten!!

Ook al is het weer nog niet al te zonnig en moet het echte voorjaar nog beginnen. De kinderen bij Pardoes zijn weer volop buiten te vinden. buiten bij Pardoes

Met de bolderwagens en de fietskarren worden er weer diverse wandelingen en ritjes gemaakt. De afgelopen weken hebben we de gebruikelijke paasactiviteiten gedaan. Een palmpasenoptocht, met bezoek aan de bakker voor een haantje en een mandarijn van Rob's vers shop. Voor de kinderen van de Petteflat was er een paasspeurtocht. En onze peuters van de Bikkels en de Stampertjes zijn op bezoek geweest bij de lammetjes.kijken bij de lammetjes

En dan onze allerkleinsten, die kunnen weer lekker buiten slapen. Kortom ook bij Pardoes mag het voorjaar heel snel beginnen.

 

Peuterspeelzaalwerk

Vanaf 1 juli neemt Kinderopvang Pardoes het peuterspeelzaalwerk over van de stichtingen van de Kindervlinder in Tilligte,

't Hummelhöske in Lattrop en Dikkertje Dap in Noord-Deuringen. Woensdagavond 2 april is hiervoor een intentieverklaring ondertekend. Op deze manier wordt het peuterspeelzaalwerk in de kleine kernen van Dinkelland gewaarborgd. Tevens mag Pardoes ook peuterspeelzaalwerk aan bieden in Denekamp.

Zie ook het artikel n de Twentsche Courant Tubantia.  

 

De eerste kinderbakfiets in Denekamp

Een nieuwe verschijning in Denekamp zijn de twee nieuwe kinderbakfietsen van Pardoes.

Met de bakfietsen kunnen de leidsters met kinderen leuke uitstapjes maken naar het bos of naar de eendjes. Maar ook de wekelijkse bezoeken aan

Joy-In waar de peutergym wordt georganiseerd gaat met de bakfiets.Afbeelding_176.jpg

 

Meer nieuws in het nieuwsarchief...

 

Nationale Voorleesdagen 2008

Pardoes doet net als vorig jaar mee aan de nationale voorleesdagen in de vorm van voorleesontbijten.

Vanaf donderdag 17 januari komt een week lang, iedere ochtend een klein bosdiertje op bezoek bij de peutergroepen: de Bikkels en de Stampertjes om een leuk verhaaltje voor te lezen.

Na het voorlezen gaan we gezellig met de kinderen een mini-broodje eten.Natuurlijk zal er die week regelmatig een bezoek gebracht worden aan de bibliotheek en wordt de week op vrijdag 25 januari afgesloten met een ontbijtbezoek bij de bibliotheek samen met de peuters.

 

Pardoes viert Carnaval

Ook bij Pardoes zal deze weken het Carnavalsfeest los barsten. Alle groepen zullen deze week in het teken staan van Carnaval. De kinderen mogen verkleed bij Pardoes komen. Daar zullen we met de kinderen gaan hossen, dansen en lopen in de polonaise. De kinderen worden geschminkt en er zal volop worden geknutseld en getekend rondom het thema Carnaval. Met de kinderen van de Petteflat en de Torenkamer gaan we de Carnavalswagens bekijken. En .... we gaan onze eigen Pardoes prins en prinses benoemen. Kortom volop feest de komende week bij Pardoes.

 

Sinterklaas bezoekt Pardoes

Zaterdag 24 november hebben de Sint en z'n pieten beide locaties van Pardoes bezocht. Op de bakfiets kwamen de pieten aangereden. De Sint kwam te voet samen met z'n hoofdpiet. Sinterklaas heeft alle kinderen en hun ouders in de verschillende groepen bezocht. De kinderen hebben de Sint hun dansje 'Ken een pietje met krullend haar' laten zien. Ook gingen ze samen met de pieten jumpen en peutergymen.

Sinterklaas was erg onder de indruk van de mooi versierde groepen met de knutselwerkjes van de kinderen.

Sinterklaas had voor alle kinderen een cadeautje meegebracht. Voor de kinderen, ouders en medewerkers van Pardoes was het een geslaagd Sinterklaasfeest. De komende weken blijven we praten, zingen en knutselen over Sinterklaas. We gaan de schoen zetten, misschien komt zwarte piet nog wel een keer langs.....

Voor foto's van het Sinterklaasfeest zie ouderslogin.

----------------------------

We zijn begonnen!! nieuwe locatie Brandlichterweg

Sinds een paar weken zijn we gestart met de tweede locatie van Pardoes aan de Brandlichterweg. Alle groepen zijn klaar en er worden al vele kinderen dagelijkse opgevangen.

Iedere groepsruimte heeft zijn eigen gezellige sfeer en kleuren. Op de begane grond zijn de twee baby-dreumesgroepen: 'Ibbeltje' en 'Abeltje'. Ook is daar de peutergroep 'de Bikkels' te vinden.

De ruime bovendieping 'De Petteflat' is helemaal voor de buitenschoolse opvang, met een huiskamer, aparte computerruimte en speelkamer.

Buiten spelen is één van de belangrijkste activiteiten bij Kinderopvang Pardoes. De buitenspeelruimte is daarom ingericht voor alle leeftijden van groot tot de allerkleinsten.

 

Sinterklaas bij Pardoes zaterdag 24 november

Beide locaties zijn prachtig versierd. De kinderen praten, knutselen en zingen volop over de Sint. Kortom de leidsters en kinderen zijn er helemaal klaar voor. Zaterdag 24 november is het namelijk zover Sint en z'n Pieten zullen Pardoes weer gaan bezoeken. Voor alle kinderen en in alle groepen komt Sinterklaas een kijkje nemen. Ouders en kinderen zijn zaterdag allemaal uitgenodigd om de Sint te verwelkomen. De pieten zijn erg druk op het moment, want we hebben vernomen dat ze voor elk kind een cadeautje mee zullen nemen. Dus .... vol verwachting klopt ons hart

 

Dag van de leidsters

Op donderdag 20 september was de dag van de leidsters. De leidsters werden op deze dag door de oudercommissie en kinderen extra in het zonnetje gezet. Ouders en kinderen brachten leuke cadeautjes, maar vooral knuttselwerkjes mee van de kinderen.

De medewerkers van Kinderopvang Pardoes danken alle ouders en kinderen voor de prachtige cadeautjes die ze gekregen hebben.

Herfstsferen bij Pardoes

Alle groepen zijn in een gezellige herfstsfeer veranderd. Bij de locatie Burg. Hoogklimmerstraat zijn alle bladeren van de bomen in de tuin beland. Op Pippeloentje (baby/dreumes) zijn prachtige knutselbladeren terug te vinden. Bij de Stampertjes (peutergroep) wordt weer voorop geknusteld aan paddestoelen. De kinderen van de Torenkamer hebben al van alles in het bos gevonden.

Herfst Herfst wat heb je te koop.......

 

Pardoesdag

Zaterdag 30 juni hebben onze eerste Pardoes-dag gevierd. Op deze dag bestond Kinderopvang Pardoes 1 jaar en dat hebben we met ouders en kinderen gevierd bij Hoeve de Lange Braak in Noord-Deurningen. Het thema van deze dag was feest, de kinderen konden allerlei spelletjes doen, schminken en springen op het springkussen terwijl ouders gezellig toekijken onder het genot van een kopje koffie.

Foto's van de Pardoesdag zijn te zien achter de ouderslogin.

 

Nieuwe locatie: Brandlichterweg

Begin oktober zullen we de 2e locatie van Pardoes openen aan de Brandlichterweg 12. Deze locatie zal op de begane grond waarschijnlijk twee baby-dreumes groepen hebben met gemiddeld 7 kinderen en één peutergroep van gemiddeld 12 kinderen.

De bovendieping wordt geheel ingericht voor de Buitenschoolse opvang. Hier is ruimte voor 25 kinderen. Er is een buitenspeelruimte om het gebouw heen en dichtbij het pand is een leuke speeltuin met een (voetbal)veld, ook leuk voor de BSO-kinderen. Ook op onze nieuwe locatie staat kleinschaligheid, huiselijkheid en een warme uitstraling voorop. Het is voor ons een uitdaging om deze locatie net zo gezellig, knus en sfeervol te maken als de Burg. Hoogklimmerstraat.

In Noord Deurningen zijn er volop ontwikkelingen ten aanzien van de opzet van een brede school. Hierin zal ook Pardoes een locatie vestigen. De planning is dat deze medio 2008 gereed zal zijn.

 

Karin en Edwin getrouwd

Op vrijdag 11 mei zijn Karin en Edwin getrouwd. Karin is de leidster van onze peutergroep. Natuurlijk mochten op deze dag de kinderen van Pardoes niet ontbreken. Eerst hebben we Karin en Edwin bij de kerk mogen bewonderen.

We hebben gedanst en gingen Karin feliciteren.  Na dit prachtige feest gingen we met zijn allen moe maar zeer voldaan naar huis.

Karin en Edwin van harte gefeliciteerd.

 Karin en Edwin

Voor meer foto's zie ouderslogin

 

Ouderavond 26 april

Donderdag 26 april houden wij een ouderavond voor de ouders van Pardoes. Tijdens de ouderavond staat het informele contact met elkaar centraal. Gezelligheid en kennismaken staat voorop. We brengen de ouders op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen Pardoes. Verder zullen we laten zien, middels foto's en video's hoe het er hier dagelijks aan toe gaat op de groepen. Kortom we verwachten een gezellige avond

 

Voorjaars kriebels

Het is heerlijk dat het voorjaar is begonnen en we met de kinderen volop kunnen genieten van het mooie weer.

De kinderen van Pardoes zijn dan ook vooral buiten aan het spelen, of heerlijk een wand

eling aan het maken.

 0618339280.jpg

 

Over een paar weken is het Pasen en hebben we bij Pardoes allerlei leuke activiteiten gepland. Gezellig knutselen aan paashasen en eieren. Een echte paashaas worden, meelopen in een palmpasen optochtje, lammetjes kijken op de boerderij. En natuurlijk met alle kinderen paaseieren zoeken en heerlijke paaslunchjes.

Vrolijk pasen!

 

Peutergym bij Pardoes

Pardoes gaat vanaf februari Peutergym organiseren voor kinderen van Pardoes op dinsdag- en donderdagochtend voor kinderen vanaf 2 jaar.  Hierin hebben we samenwerking gezocht met Joy In. Het fitnesscentrum in Denekamp.

www.joy-in.nl

Zij hebben reeds jaren ervaring in het geven van peutergym. De Peutergym wordt gegeven door ervaren en deskundig opgeleide gyminstructrices (fysiotherapeuten).

De kinderen worden gebracht naar Joy In (lopend met de bolderwagen en buggy) De groepsleidsters van Pardoes zijn gedurende de les aanwezig om te ondersteunen waar nodig.

peutergymfrokkelola.jpg

Carnaval

Ook wij vieren Carnaval. De kinderen mogen verkleed bij Pardoes komen, we schminken, hossen en vieren feest met de kinderen. Op Rosenmontag doen we mee met de Carnavalsoptocht. Met onze bolderkarren gaan we op pad met als slogan:

 "Ook bij Pardoes haalt wie de Carnaval in hoes!"

met z'n allen in de bolderwagen

 

De Nationale Voorleesdagen 2007 

Dit jaar vinden voorleesdagen voor de vierde keer plaats met als speciale activiteiten door het hele land: de Voorlees-ontbijten.
Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers. Doel van de Nationale Voorleesdagen is het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen.

 

Voorlezen, is altijd weer een feest!
Ook bij Kinderopvang Pardoes zullen we hier aandacht aan besteden. Op maandag 5 februari en donderdag 8 februari organiseren we een gezellig voorleesontbijt, van 7.30 tot 8.30 uur. Een speciale gast (Mama kangoeroe met haar kleintje) zal de kinderen gaan voorlezen. Alle kinderen van Pardoes zijn hiervoor welkom met hun ouders.  Ook brengen we deze week met de kinderen een bezoek aan de de bibliotheek.

een kangoeroe kwam voorlezen

 

Pardoes ook in Noord Deurningen

Vanaf eind 2008 zal kinderopvang Pardoes ook in Noord Deurningen zijn gevestigd. In het gemeenschapshuis "De Mare" dat in 2007/2008 wordt gerealiseerd, zal ook kinderopvang door Pardoes worden aangeboden.

Meer informatie over De Mare is te vinden op

www.Noord-Deurningen.nl

 

Pardoes in Kerstsfeer

Voor de gelegenheid is Pardoes in de kersttijd omgedoopd tot Winter Wonderland. Zowel binnen als buiten is Pardoes volop in kerstsfeer gehuld. Vanuit een sfeervol Pardoes wensen directie en medewerkers iedereen prettige feestdagen een voorspoedig 2007. Pardoes is tussen kers en oud&nieuw gewoon geopend.

De afgelopen weken hebben helemaal in het teken gestaan van Kerstmis en Oud en Nieuw.

De kinderen hebben geknutseld, gepraat over kerst en de kerstliedjes waren van verre al te horen. Met de kinderen hebben we verschillende activiteiten gedaan zoals: de kerststal bekijken, een kerstbakje maken, kerstkaarten maken en oliebollen eten. Kortom het waren gezellige en mooie weken zo aan het einde van het jaar in 2006.

 

Sinterklaas bij Pardoes

Op zaterdag 24 november was Sinterklaas te gast bij Pardoes. Alle kinderen waren uitgenodigd met hun ouders. Kinderen zongen uit volle borst en het was erg gezellig. Natuurlijk mochten strooigoed en cadeautjes niet ontbreken. De Sint was voor de gelegenheid uitgenodig per postduif. Voor ieder kind had onze lieve Sint een cadeautje. Zelfs aan de broertjes en zusjes had hij gedacht.

DSC02523.JPG

 

Open huis zaterdag 16 september groot succes

Op zaterdag 16 september van 10.00 tot 14.00 uur was iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen bij Kinderopvang Pardoes in Denekamp. Velen hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om na de rommelmarkt even een kijkje achter de schermen van het kinderdagverblijf te nemen. Voor de kinderen was het springkussen erg populair.

 

Kinderopvang Pardoes biedt kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar in de gemeente Dinkelland en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar in een gezellige en huiselijke sfeer.

 

Buitenschoolse opvang 1 september van start

Op 1 september wordt gestart met Buitenschoolse Opvang (BSO) in Denekamp. Deze vorm van opvang richt zich op kinderen van 4 tot 12 jaar. De tweede verdieping is specifiek op de Buitenschoolse Opvang ingericht. Meer informatie aanvragen? info@kinderopvangpardoes.nl

  

Sinds 3 juli Pardoes open in Denekamp. 

Het nieuwe kinderdagverblijf is gevestigd aan de Burgermeester Hoogklimmerstraat. Dit pand staat in Denekamp bekend als het oude politiebureau. Op 3 juli is Pardoes hier van start gegaan met opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Sinds september wordt ook buitenschoolse opvang aangeboden. De maanden voor de opening is er druk gewerkt aan het karakteristieke pand om het aan de criteria en kwaliteitseisen van de wet kinderopvang te laten voldoen. Ook de zeer ruime buitenspeelruimte is speciaal ingericht met nieuwe uitdagende speeltoestellen voor de kinderen van Pardoes.